X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PCOS, IO i owulacja
Odpowiedz

PCOS, IO i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Margolcia94 Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodziłam z podobnego założenia, również myślałam że stymulacja owulacji lekami pomoże a tu niestety, dzisiaj byłam
    na monitorowaniu, późno bo cykl mi się bardzo opóźnił i niestety brak owulacji :/

Pcos-ka lubi tę wiadomość

• Pcos-ka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio niestety też tak miałam, pęcherzyk nie urósł do takich rozmiarów jak powinien, cykl trwał bardzo długo. Niestety te leki na stymulację owulacji nie są cudotwórcze.
    Z wieloma dziewczynami z którymi pisałam tutaj na forum stwierdziłyśmy że bierze się je 5-6 cykli, wydaje się bardzo dużo pieniędzy na leki plus zastrzyki a efektu brak. Można mieć wrażenie że te leki obniżają jakość komórek jajowych.

Rozpoczęcie starań w klinice leczenia niepłodności: maj 2024 🩺
    czerwiec 2024 - październik 2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    październik 2024 HSG - oba jajowody drożne ✅ - cykl bezowulacyjny
    listopad 2024 Mensinorm 75 ❓❓❓

Ona:
    PCOS, IO, hashimoto 😭
    Letrox 25, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On:
    zdrowy 🏋️‍♂️

Tak bardzo czekamy na nasze upragnione pierwsze dziecko....🩷🩷🩷
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ