X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PCOS, IO i owulacja
Odpowiedz

PCOS, IO i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Margolcia94 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodziłam z podobnego założenia, również myślałam że stymulacja owulacji lekami pomoże a tu niestety, dzisiaj byłam
    na monitorowaniu, późno bo cykl mi się bardzo opóźnił i niestety brak owulacji :/

Pcos-ka lubi tę wiadomość

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio niestety też tak miałam, pęcherzyk nie urósł do takich rozmiarów jak powinien, cykl trwał bardzo długo. Niestety te leki na stymulację owulacji nie są cudotwórcze.
    Z wieloma dziewczynami z którymi pisałam tutaj na forum stwierdziłyśmy że bierze się je 5-6 cykli, wydaje się bardzo dużo pieniędzy na leki plus zastrzyki a efektu brak. Można mieć wrażenie że te leki obniżają jakość komórek jajowych.

Ona 27l:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
    On 29l:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 01.2025 8 cykli stymulowanych ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
    16w0d będzie chłopiec 🩵

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ