X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PCOS, IO i owulacja
Odpowiedz

PCOS, IO i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Margolcia94 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodziłam z podobnego założenia, również myślałam że stymulacja owulacji lekami pomoże a tu niestety, dzisiaj byłam
    na monitorowaniu, późno bo cykl mi się bardzo opóźnił i niestety brak owulacji :/

Pcos-ka lubi tę wiadomość

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio niestety też tak miałam, pęcherzyk nie urósł do takich rozmiarów jak powinien, cykl trwał bardzo długo. Niestety te leki na stymulację owulacji nie są cudotwórcze.
    Z wieloma dziewczynami z którymi pisałam tutaj na forum stwierdziłyśmy że bierze się je 5-6 cykli, wydaje się bardzo dużo pieniędzy na leki plus zastrzyki a efektu brak. Można mieć wrażenie że te leki obniżają jakość komórek jajowych.

Ona 27l:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne ✅
    Letrox 37,5, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
    On 29l:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 10.2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    11.2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
    12.2024 Aromek + Menopur ❌
    01.2025 Aromek + Bemfola ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min 🩷

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ