X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PCOS, IO i owulacja
Odpowiedz

PCOS, IO i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Margolcia94 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodziłam z podobnego założenia, również myślałam że stymulacja owulacji lekami pomoże a tu niestety, dzisiaj byłam
    na monitorowaniu, późno bo cykl mi się bardzo opóźnił i niestety brak owulacji :/

Pcos-ka lubi tę wiadomość

• Pcos-ka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2024, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio niestety też tak miałam, pęcherzyk nie urósł do takich rozmiarów jak powinien, cykl trwał bardzo długo. Niestety te leki na stymulację owulacji nie są cudotwórcze.
    Z wieloma dziewczynami z którymi pisałam tutaj na forum stwierdziłyśmy że bierze się je 5-6 cykli, wydaje się bardzo dużo pieniędzy na leki plus zastrzyki a efektu brak. Można mieć wrażenie że te leki obniżają jakość komórek jajowych.

Ona 27l:
    PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
    On 29l:
    zdrowy 🏋️‍♂️

06.2024 - 10.2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
    11.2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
    12.2024 Aromek + Menopur ❌
    01.2025 Aromek + Bemfola ❌

02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
    08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
    09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
    5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
    7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
    9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
    13dpt beta 1203
    17dpt beta 4662
    20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
    29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
    16w0d będzie chłopiec 🩵

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ