Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pecherzyk
Odpowiedz

Pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pogubiłam się albo te testy są wadliwe, byłam wczoraj u ginekologa na monitoringu ,11dc pecherzyk dominujący prawa strona 21 mm lekarz mówił ze jeszcze tak 2 doby i pęknie ,ale dlaczego jak robie testy to są negatywne one nie powinny wychodzić już bardziej mocne czy ja źle to wszystko rozumiem ? Jak to wkoncu jest poprzednio miałam inne testy i byłam bardziej zadowolona niż z tych co
    Teraz mam

• Trottin Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellonaa wrote:
    Wiecie co pogubiłam się albo te testy są wadliwe, byłam wczoraj u ginekologa na monitoringu ,11dc pecherzyk dominujący prawa strona 21 mm lekarz mówił ze jeszcze tak 2 doby i pęknie ,ale dlaczego jak robie testy to są negatywne one nie powinny wychodzić już bardziej mocne czy ja źle to wszystko rozumiem ? Jak to wkoncu jest poprzednio miałam inne testy i byłam bardziej zadowolona niż z tych co
    Teraz mam

Wlasciwie to mógł pęknąć w dzień wizyty, w ten dzień też robiłaś testy?

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellonaa wrote:
    Teraz mam

Może za późno zaczęłaś robić testy nie zdarzyłaś wychaczyc piku. Czasem w okolicach owulacji warto robić też testy po południu nie pijąc wcześniej ok 3 godzinki. Bo rano Może nie wyjść a o południu już tak. Zrób monitoring w kolejnym cyklu po owulacji. Masz pewność że zawsze pęcherzyki pękają? Mógł też być cykl bezowulacyjny czasem się tak zdarza I nie musi dotyczyć zaburzeń hormonalnych

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷
    preg.png
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Wlasciwie to mógł pęknąć w dzień wizyty, w ten dzień też robiłaś testy?
    Robiłam testy i wczoraj i wyłapałam pika bym dziś rano miałam jeszcze blada kreskę a godzinkę temu była piękna druga krecha

• Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Może za późno zaczęłaś robić testy nie zdarzyłaś wychaczyc piku. Czasem w okolicach owulacji warto robić też testy po południu nie pijąc wcześniej ok 3 godzinki. Bo rano Może nie wyjść a o południu już tak. Zrób monitoring w kolejnym cyklu po owulacji. Masz pewność że zawsze pęcherzyki pękają? Mógł też być cykl bezowulacyjny czasem się tak zdarza I nie musi dotyczyć zaburzeń hormonalnych
    Wykąpałam pik dzisiaj testowałem się od wczoraj zrobiłam testów dużo dziś rano miałam blada kreskę a po południu już piękna krechę

Trottin lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ