SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pecherzyk
Odpowiedz

Pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pogubiłam się albo te testy są wadliwe, byłam wczoraj u ginekologa na monitoringu ,11dc pecherzyk dominujący prawa strona 21 mm lekarz mówił ze jeszcze tak 2 doby i pęknie ,ale dlaczego jak robie testy to są negatywne one nie powinny wychodzić już bardziej mocne czy ja źle to wszystko rozumiem ? Jak to wkoncu jest poprzednio miałam inne testy i byłam bardziej zadowolona niż z tych co
    Teraz mam

• Trottin Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellonaa wrote:
    Wiecie co pogubiłam się albo te testy są wadliwe, byłam wczoraj u ginekologa na monitoringu ,11dc pecherzyk dominujący prawa strona 21 mm lekarz mówił ze jeszcze tak 2 doby i pęknie ,ale dlaczego jak robie testy to są negatywne one nie powinny wychodzić już bardziej mocne czy ja źle to wszystko rozumiem ? Jak to wkoncu jest poprzednio miałam inne testy i byłam bardziej zadowolona niż z tych co
    Teraz mam

Wlasciwie to mógł pęknąć w dzień wizyty, w ten dzień też robiłaś testy?

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellonaa wrote:
    Teraz mam

Może za późno zaczęłaś robić testy nie zdarzyłaś wychaczyc piku. Czasem w okolicach owulacji warto robić też testy po południu nie pijąc wcześniej ok 3 godzinki. Bo rano Może nie wyjść a o południu już tak. Zrób monitoring w kolejnym cyklu po owulacji. Masz pewność że zawsze pęcherzyki pękają? Mógł też być cykl bezowulacyjny czasem się tak zdarza I nie musi dotyczyć zaburzeń hormonalnych

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    preg.png
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Wlasciwie to mógł pęknąć w dzień wizyty, w ten dzień też robiłaś testy?
    Robiłam testy i wczoraj i wyłapałam pika bym dziś rano miałam jeszcze blada kreskę a godzinkę temu była piękna druga krecha

• Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Może za późno zaczęłaś robić testy nie zdarzyłaś wychaczyc piku. Czasem w okolicach owulacji warto robić też testy po południu nie pijąc wcześniej ok 3 godzinki. Bo rano Może nie wyjść a o południu już tak. Zrób monitoring w kolejnym cyklu po owulacji. Masz pewność że zawsze pęcherzyki pękają? Mógł też być cykl bezowulacyjny czasem się tak zdarza I nie musi dotyczyć zaburzeń hormonalnych
    Wykąpałam pik dzisiaj testowałem się od wczoraj zrobiłam testów dużo dziś rano miałam blada kreskę a po południu już piękna krechę

Trottin lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ