X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pecherzyk 13.5mm w 6dc bez wspomagaczy
Odpowiedz

Pecherzyk 13.5mm w 6dc bez wspomagaczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w 6dc byłam na usg i na lewym jajniku był już pecherzyk 13.5mm, zwykle owulację miałam 13-15dc, ale chyba przy takich wymiarach w 6dc to będzie wcześniej, nie?
    Do tego przez ostatnie 0.5 roku brałam duphaston od 16dc, po owulacji przez 10 dni, ale ostatnio wyszły mi kiepskie wyniki krzepliwosci krwi i w tym miesiącu mam nie brać dupka, za to dostałam Clexane 60 w zastrzykach na rozrzedzenie krwi... Martwię się, że mi się całkiem rozjedzie cykl teraz :/ w środę idę na usg Doppler żył kończyn dolnych, zobaczymy czy zostawią mi heparynę na dłużej i czy będę mogla wrocic do duphastonu, bo pieknie mi wyrownal cykle...

preg.png
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa90 wrote:
    Hej, w 6dc byłam na usg i na lewym jajniku był już pecherzyk 13.5mm, zwykle owulację miałam 13-15dc, ale chyba przy takich wymiarach w 6dc to będzie wcześniej, nie?
    Do tego przez ostatnie 0.5 roku brałam duphaston od 16dc, po owulacji przez 10 dni, ale ostatnio wyszły mi kiepskie wyniki krzepliwosci krwi i w tym miesiącu mam nie brać dupka, za to dostałam Clexane 60 w zastrzykach na rozrzedzenie krwi... Martwię się, że mi się całkiem rozjedzie cykl teraz :/ w środę idę na usg Doppler żył kończyn dolnych, zobaczymy czy zostawią mi heparynę na dłużej i czy będę mogla wrocic do duphastonu, bo pieknie mi wyrownal cykle...
    Jakie są wyniki estradiolu, LH i progesteronu? Owulacja zawsze potwierdzona monitoringiem że bierzesz od 16 dnia Duphaston? Wiesz, ze on brany zbyt wcześnie sprawi, ze owulacji nie będzie ?
    Znajdź sobie taki artykuł na IG o duphastonozie. Tam będzie dużo wyjaśnione.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Jakie są wyniki estradiolu, LH i progesteronu? Owulacja zawsze potwierdzona monitoringiem że bierzesz od 16 dnia Duphaston? Wiesz, ze on brany zbyt wcześnie sprawi, ze owulacji nie będzie ?
    Znajdź sobie taki artykuł na IG o duphastonozie. Tam będzie dużo wyjaśnione.
    Tak, owu zawsze potwierdzona monitoringiem, zwykle w 13-15dc, estradiol przed samą owu zawsze w granicach 250-300, LH największy pik jaki złapałam to 90, a progesteron 7 dpo zwykle koło 18.
    Także duphaston nie blokował mi raczej owu, problem w tym, że odkąd go stosuje to zwiększyła mi się krzepliwość krwi, stąd decyzja o odstawieniu do czasu diagnostyki u Hematologa...

Imbirowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa90 wrote:
    Tak, owu zawsze potwierdzona monitoringiem, zwykle w 13-15dc, estradiol przed samą owu zawsze w granicach 250-300, LH największy pik jaki złapałam to 90, a progesteron 7 dpo zwykle koło 18.
    Także duphaston nie blokował mi raczej owu, problem w tym, że odkąd go stosuje to zwiększyła mi się krzepliwość krwi, stąd decyzja o odstawieniu do czasu diagnostyki u Hematologa...
    Super, tylko pogratulować rzetelnego prowadzenia Cię u doktora 😍 za mało tego tu na forum.
    Hmm nie słyszałam nigdy o tym ale brałam luteine Podjęzykowa bądź dopochwowa i heparynę plus Acard. Bo inaczej nic by nie było z moich cykli. Najgorsze co może być dla osób, z takimi cyklami jak my przerwać leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 12:40

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce duphastonu jest raczej o stosowaniu go razem z estrogenami w hormonalnej terapii zastępczej i, że wtedy może powodować żylną chorobę zatorowo-zakrzepową. Ale moja gin mimo wszystko kazała odstawić, zwłaszcza że w 2019 roku po antykoncepcji też miałam pogorszone wskaźniki krzepliwosci :/
    Do tego ta owulacja przyspieszyła, zwykle pęcherzyki pękają mi jak mają koło 22-24mm, więc jak w 6dc byl już pecherzyk 13.5mm to owu będzie koło 11dc już, boję się że bez duphastonu bardzo skróci mi to cykl... zawsze chodzę po owu na usg, ale w tym cyklu odpada, bo gin ma urlop i wyzta dopiero 9 maja...

Imbirowa lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ