Pęcherzyk Graffa i owulacja
-
Cześć, nie znalazłam podobnego tematu a mam kilka pytań.
Od 3 miesięcy staramy się o dziecko, niestety mam pcos od x lat, cykle były bezowulacyjne i zdarzało się, ze @ nie miałam nawet po 4-5 miesięcy. Od kiedy schudłam 20 kg cykl mniej więcej się wyrównał. Zdarzają się tygodniowe poślizgi, ale @ jest.
3 miesiące temu dostałam tabletki na wywołanie owu Clostilbegyt i zaopatrzyłam się w testy owu clear blue. Tabletki brałam tylko 7 dni i miałam iść do ginekologa na monitoring owu ale w tym czasie kiedy miałam wybrać się na wizytę zachorowałam. Wylądowałam w szpitalu, i 4 tygodnie brałam duże dawki sterydów. @ spóźniła się 8 dni ale przez ten cały paraliż nie wzięłam już tabletek Clostilbegyt.
Po @ który skończył sie 26 grudnia, wybrałam się do lekarza 5 stycznia.
Lekarz powiedział, ze owulacja jest, pęcherzyk również i wyglada na to, ze w ciągu 24 godzin pęknie i mam zacząć „prace” nad dzieckiem. Czy to możliwe, ze po wielu latach bezowulacyjnych cyklów nastąpiły one po kilku dniach stosowania w/w leku? Na drugi dzień po wizycie u lekarza zrobiłam test clear blue, który pokazał uśmiechniętą buźkę.
Wychodzi na to, ze lekarz się nie mylił i owu miałam 5-6 stycznia.
Czyli 6 dni temu. Czy jest możliwość, żeby test ciążowy pokazał słaba druga kreskę 6 dni po owu ?
Zrobiłam dzisiaj bo nie mogę wytrzymać z nerwów czy się udało.
Od 2 dni kiepsko się czuje, boli mnie podbrzusze jak na @ i jestem strasznie senna.
Już sama nie wiem co myśleć 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 09:07
-
nick nieaktualny
-