X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pęcherzyk Graffa i owulacja
Odpowiedz

Pęcherzyk Graffa i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulinaaaa Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie znalazłam podobnego tematu a mam kilka pytań.
    Od 3 miesięcy staramy się o dziecko, niestety mam pcos od x lat, cykle były bezowulacyjne i zdarzało się, ze @ nie miałam nawet po 4-5 miesięcy. Od kiedy schudłam 20 kg cykl mniej więcej się wyrównał. Zdarzają się tygodniowe poślizgi, ale @ jest.
    3 miesiące temu dostałam tabletki na wywołanie owu Clostilbegyt i zaopatrzyłam się w testy owu clear blue. Tabletki brałam tylko 7 dni i miałam iść do ginekologa na monitoring owu ale w tym czasie kiedy miałam wybrać się na wizytę zachorowałam. Wylądowałam w szpitalu, i 4 tygodnie brałam duże dawki sterydów. @ spóźniła się 8 dni ale przez ten cały paraliż nie wzięłam już tabletek Clostilbegyt.
    Po @ który skończył sie 26 grudnia, wybrałam się do lekarza 5 stycznia.
    Lekarz powiedział, ze owulacja jest, pęcherzyk również i wyglada na to, ze w ciągu 24 godzin pęknie i mam zacząć „prace” nad dzieckiem. Czy to możliwe, ze po wielu latach bezowulacyjnych cyklów nastąpiły one po kilku dniach stosowania w/w leku? Na drugi dzień po wizycie u lekarza zrobiłam test clear blue, który pokazał uśmiechniętą buźkę.
    Wychodzi na to, ze lekarz się nie mylił i owu miałam 5-6 stycznia.
    Czyli 6 dni temu. Czy jest możliwość, żeby test ciążowy pokazał słaba druga kreskę 6 dni po owu ?
    Zrobiłam dzisiaj bo nie mogę wytrzymać z nerwów czy się udało.
    Od 2 dni kiepsko się czuje, boli mnie podbrzusze jak na @ i jestem strasznie senna.
    Już sama nie wiem co myśleć 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 09:07

• grotka Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6dpo to trochę za wcześnie na test. Poczekaj kilka dni i zrob betę dla pewności. Powodzenia!

Paulinaaaa lubi tę wiadomość

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde czasami do konca nie wiadomo co powoduje te cykle bezowulacyjne. A moze -choc wiem, ze to moze brzmiec jak matrix- sterydy cos tak poprzestawialy w hormonach, ze sie cos wyrownalo co nie do konca trybilo😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będąc w ciąży pierwsze kreski wychodziły mi 8dpo i wychodziły nawet z wieczornego moczu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ