X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pęcherzyk nie pękł po Ovitrelle
Odpowiedz

Pęcherzyk nie pękł po Ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wenecja24 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja sytuacja.

3cs z ovitrelle. Byłam na monitoringu, lekarz ocenił kiedy podać zastrzyk ovitrelle, kiedy się starac, kiedy brać luteinę.

Byłam dziś na USG i stwierdził, że pęcherzyk nie pękł. Zalecił dzisiaj znowu wziąć zastrzyk ovitrelle i się starać. Zapytałam czemu nie pękł, to powiedział, że nie ma na to odpowiedzi. Boję się kolejnego zastrzyku w tym cyklu, zwłaszcza że brałam luteinę 3x2 tabl przez już 8 dni. Wolę poczekać na nowy cykl.

Czy któraś z Was tak miała?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenecja24 wrote:
    Oto moja sytuacja.

3cs z ovitrelle. Byłam na monitoringu, lekarz ocenił kiedy podać zastrzyk ovitrelle, kiedy się starac, kiedy brać luteinę.

Byłam dziś na USG i stwierdził, że pęcherzyk nie pękł. Zalecił dzisiaj znowu wziąć zastrzyk ovitrelle i się starać. Zapytałam czemu nie pękł, to powiedział, że nie ma na to odpowiedzi. Boję się kolejnego zastrzyku w tym cyklu, zwłaszcza że brałam luteinę 3x2 tabl przez już 8 dni. Wolę poczekać na nowy cykl.

Czy któraś z Was tak miała?
    Brałaś luteinę bez potwierdzenia że pęcherzyk pękł po zastrzyku? Lekarz tak zalecił?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀 40🫧 ➡️ punkcja 12.03: 20 🥚 ➡️ 12 zapłodnionych ➡️niedobitek 5BB❄️
  • Wenecja24 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ siesiepy
    Tak, nie kazał mi przychodzić na kontrolne USG.
    Sama do niego przyszłam na wizytę, bo inne dolegliwości mnie zaniepokoiły i stwierdził, że „jak już jestem, to sprawdzimy czy pękł”.
    Wg Ciebie branie luteiny bez potwierdzenia czy pękł jest niewłaściwe?
    Ja o tym nic nie wiem, ale dzięki temu forum i pomocy innych właśnie można dużo się dowiedziec.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenecja24 wrote:
    @ siesiepy
    Tak, nie kazał mi przychodzić na kontrolne USG.
    Sama do niego przyszłam na wizytę, bo inne dolegliwości mnie zaniepokoiły i stwierdził, że „jak już jestem, to sprawdzimy czy pękł”.
    Wg Ciebie branie luteiny bez potwierdzenia czy pękł jest niewłaściwe?
    Ja o tym nic nie wiem, ale dzięki temu forum i pomocy innych właśnie można dużo się dowiedziec.
    Luteina to progesteron, a aplikowanie progesteronu przed potwierdzeniem owulacji zwyczajnie ja zablokuje, co stało się u ciebie. Nie wydaje mi się aby w tym momencie drugi zastrzyk cokolwiek zrobił, jak odstawisz luteinę to pojawi ci się po prostu krwawienie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀 40🫧 ➡️ punkcja 12.03: 20 🥚 ➡️ 12 zapłodnionych ➡️niedobitek 5BB❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ