X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pęcherzyk nie pękł po Ovitrelle
Odpowiedz

Pęcherzyk nie pękł po Ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wenecja24 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja sytuacja.

3cs z ovitrelle. Byłam na monitoringu, lekarz ocenił kiedy podać zastrzyk ovitrelle, kiedy się starac, kiedy brać luteinę.

Byłam dziś na USG i stwierdził, że pęcherzyk nie pękł. Zalecił dzisiaj znowu wziąć zastrzyk ovitrelle i się starać. Zapytałam czemu nie pękł, to powiedział, że nie ma na to odpowiedzi. Boję się kolejnego zastrzyku w tym cyklu, zwłaszcza że brałam luteinę 3x2 tabl przez już 8 dni. Wolę poczekać na nowy cykl.

Czy któraś z Was tak miała?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenecja24 wrote:
    Oto moja sytuacja.

3cs z ovitrelle. Byłam na monitoringu, lekarz ocenił kiedy podać zastrzyk ovitrelle, kiedy się starac, kiedy brać luteinę.

Byłam dziś na USG i stwierdził, że pęcherzyk nie pękł. Zalecił dzisiaj znowu wziąć zastrzyk ovitrelle i się starać. Zapytałam czemu nie pękł, to powiedział, że nie ma na to odpowiedzi. Boję się kolejnego zastrzyku w tym cyklu, zwłaszcza że brałam luteinę 3x2 tabl przez już 8 dni. Wolę poczekać na nowy cykl.

Czy któraś z Was tak miała?
    Brałaś luteinę bez potwierdzenia że pęcherzyk pękł po zastrzyku? Lekarz tak zalecił?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞

Ciało które nie działa.
  • Wenecja24 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ siesiepy
    Tak, nie kazał mi przychodzić na kontrolne USG.
    Sama do niego przyszłam na wizytę, bo inne dolegliwości mnie zaniepokoiły i stwierdził, że „jak już jestem, to sprawdzimy czy pękł”.
    Wg Ciebie branie luteiny bez potwierdzenia czy pękł jest niewłaściwe?
    Ja o tym nic nie wiem, ale dzięki temu forum i pomocy innych właśnie można dużo się dowiedziec.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenecja24 wrote:
    @ siesiepy
    Tak, nie kazał mi przychodzić na kontrolne USG.
    Sama do niego przyszłam na wizytę, bo inne dolegliwości mnie zaniepokoiły i stwierdził, że „jak już jestem, to sprawdzimy czy pękł”.
    Wg Ciebie branie luteiny bez potwierdzenia czy pękł jest niewłaściwe?
    Ja o tym nic nie wiem, ale dzięki temu forum i pomocy innych właśnie można dużo się dowiedziec.
    Luteina to progesteron, a aplikowanie progesteronu przed potwierdzeniem owulacji zwyczajnie ja zablokuje, co stało się u ciebie. Nie wydaje mi się aby w tym momencie drugi zastrzyk cokolwiek zrobił, jak odstawisz luteinę to pojawi ci się po prostu krwawienie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞

Ciało które nie działa.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ