pecherzyk peka dopiero powyzej 30 mm
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGeneralnie lekarze przy takich wielkosciach mówią juz o torbielach a nie pecherzykach. Ja miałam raz 33 mm ale wtedy chyba przestymulowałam się. Są oczywiście opinie i lekarze którzy sądzą, ze jak się jest na CLO to właśnie takie pecherzyki sa wartościowe. Mój obecny i poprzedni zgodnie twierdzili ze 21-24 to idealny pecherzyk. Nawet na stymulacji. Poza tym chyba nie bez przyczyny przy zabiegach jak inseminacja robi sie własnie zastrzyk jak pecherzyk ma własnie wielkość od 20mm, oczywiście wczesniej badanie estradiolu. Ja miałam badany estradiol przy takich wielkosciach i wtedy juz wychodził duży. Takze przy wiekszych mysle ze jajko w środku byłoby już nie za dobre. Ale- żeby wszystko nie było takie jednoznaczne- przy Ali miałam dwa pecherzyki, jeden 23, drugi 29 mm, nie wiem z którego zaciążyłam
-
Myślę, że owulacja jest możliwa, ale zakładając, że pęcherzyki rosną ok. 1,5-2 mm na dobę to do wczoraj od czwartku wielkoluda wyhodowałaś, czy coś z tego będzie nie wiadomo,wszystko jest możliwe. Mi pękł sam taki olbrzym, ale ciąży z niego nie było. Trzymam kciuki.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
pater86 wrote:Patkaaa widzę, że Twój pękł, a czy jajeczko było zdolne do zapłodnienia, czy już było "za późno"? Tobie udało się w tym cyklu czy nie?
Mi się nie udało ale lekarz nie wykluczał takiej możliwości.
Ja daje sobie spokój z tymi całymi staraniami ale w wątkach w których się udzielałam tu na forum jest bardzo duże wsparcie dziewczyny są miłe i bardzo pomocne. -
Mój pęcherzyk jednak też pękł, czyli owulacja jest tylko że jakby za późno, bo pęcherzyk był bardzo duży... W następnym cyklu być może będzie trzeba podać coś na wcześniejsze pęknięcie, nie wiem co może być powodem, że moje pęcherzyki rosną do takich rozmiarów i późno pękają...
-
Miałam zlecone tylko takie badania, zrobiłam je w 22 dniu poprzedniego cyklu:
TSH 1,47 µgIU/ml (0,350 - 4,940N)
Progesteron 28,20ng/ml (faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml Ciąża: I trymestr 2,8-147,3 ng/ml II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml)
Prolaktyna 17,99ng/ml (1,20 - 29,93) N
Prolaktyna po MCP 216,47ng/ml (tu brak normy)
DHEA-SO4 267,00 µg/dl (95,80 - 511,7) N
Testosteron 24,87ng/dl (10,8 - 56,94) N
Według lekarza są książkowe, mimo że ja martwię się tą prolaktyną po obciążeniu, bo ona hamowałaby owulację i obniżała poziom progesteronu, ale u mnie i owulacja była, i progesteron wysoki...
Lekarz nie zlecił innych badań, ani nie dał żadnych leków... -
nick nieaktualny