Forum W oczekiwaniu na owulację pecherzyk peka dopiero powyzej 30 mm
Odpowiedz

pecherzyk peka dopiero powyzej 30 mm

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was spotkała sie z takim przypadkiem? boje sie ze taki pecherzyk jest juz przerosniety i bezwartosciowy

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie lekarze przy takich wielkosciach mówią juz o torbielach a nie pecherzykach. Ja miałam raz 33 mm ale wtedy chyba przestymulowałam się. Są oczywiście opinie i lekarze którzy sądzą, ze jak się jest na CLO to właśnie takie pecherzyki sa wartościowe. Mój obecny i poprzedni zgodnie twierdzili ze 21-24 to idealny pecherzyk. Nawet na stymulacji. Poza tym chyba nie bez przyczyny przy zabiegach jak inseminacja robi sie własnie zastrzyk jak pecherzyk ma własnie wielkość od 20mm, oczywiście wczesniej badanie estradiolu. Ja miałam badany estradiol przy takich wielkosciach i wtedy juz wychodził duży. Takze przy wiekszych mysle ze jajko w środku byłoby już nie za dobre. Ale- żeby wszystko nie było takie jednoznaczne- przy Ali miałam dwa pecherzyki, jeden 23, drugi 29 mm, nie wiem z którego zaciążyłam ;)

  • LittleGirlBlue Autorytet
    Postów: 801 129

    Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam jeden 30 mm i zdaniem lekarza jest jeszcze szansa na pekniecie bo wyglada ok

  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po clo miałam w 12 dc pęcherzyk 30 mm, w 15 dc już go nie było- pękł sam. Niestety ciąży też nie było.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • fresa31 Znajoma
    Postów: 17 0

    Wysłany: 2 lutego 2016, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bylam dzis na usg ale normalnym nie dopchwowym i jestem w 22 dniu cyklu a lekarz powiedział mi ze mam w jajniku pęcherzyk 23 mm ,to oznacza ze nie mialam owulacji? juz nic z tego nie wiem !

  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 6 lutego 2016, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu byłam u gina w 25 dc i też na usg stwierdził pęcherzyki, mówił wtedy, że po prostu rosną nowe nawet po owualcji.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 9 lutego 2016, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w sobotę 21mm 14 dc , w pon 16 dc 24,5 mm ..... w środę idę jeszcze raz na usg co o tym myślicie ? Cykle mam 28-30 dni ... chyba już powinien pęknąć...... :( więc jak dla mnie nie wróży to za dobrze

  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 9 lutego 2016, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję, że do środy pęknie sam,niektóre dziewczyny od lekarzy dostawały zastrzyk na pęknięcie.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 10 lutego 2016, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o zastrzykach na pęknięcie od lekarza ale brał to pod uwagę jako ostateczność.

  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 10 lutego 2016, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak pękł :)

  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 22 lutego 2016, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę ze swojego doświadczenia, czy jeśli w czwartek mój pęcherzyk miał ok. 24mm, a test owu wczoraj wyszedł pozytywny to czy z takiego dużego pęcherzyka owulacja jest możliwa i czy z takiego jajeczka jeszcze coś będzie?

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 22 lutego 2016, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pęknąć - patrz mój wcześniejszy wpis. Mój pękł.

  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 22 lutego 2016, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa widzę, że Twój pękł, a czy jajeczko było zdolne do zapłodnienia, czy już było "za późno"? Tobie udało się w tym cyklu czy nie?

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 857

    Wysłany: 22 lutego 2016, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że owulacja jest możliwa, ale zakładając, że pęcherzyki rosną ok. 1,5-2 mm na dobę to do wczoraj od czwartku wielkoluda wyhodowałaś, czy coś z tego będzie nie wiadomo,wszystko jest możliwe. Mi pękł sam taki olbrzym, ale ciąży z niego nie było. Trzymam kciuki.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 23 lutego 2016, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pater86 wrote:
    Patkaaa widzę, że Twój pękł, a czy jajeczko było zdolne do zapłodnienia, czy już było "za późno"? Tobie udało się w tym cyklu czy nie?

    Mi się nie udało ale lekarz nie wykluczał takiej możliwości.

    Ja daje sobie spokój z tymi całymi staraniami ale w wątkach w których się udzielałam tu na forum jest bardzo duże wsparcie dziewczyny są miłe i bardzo pomocne.

  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 24 lutego 2016, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pęcherzyk jednak też pękł, czyli owulacja jest tylko że jakby za późno, bo pęcherzyk był bardzo duży... W następnym cyklu być może będzie trzeba podać coś na wcześniejsze pęknięcie, nie wiem co może być powodem, że moje pęcherzyki rosną do takich rozmiarów i późno pękają...

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 24 lutego 2016, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przepisał duphaston i wspominał coś że w późniejszej fazie zastrzyki na pęknięcie. Jak zdecyduje się na inseminację to mówił że na pewno zastrzyk bo nie chciał ryzykować.

    A co do tego że rosną i późno pękają miałaś badania hormonalne?

  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 24 lutego 2016, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zlecone tylko takie badania, zrobiłam je w 22 dniu poprzedniego cyklu:
    TSH 1,47 µgIU/ml (0,350 - 4,940N)
    Progesteron 28,20ng/ml (faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml - po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml Ciąża: I trymestr 2,8-147,3 ng/ml II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml)
    Prolaktyna 17,99ng/ml (1,20 - 29,93) N
    Prolaktyna po MCP 216,47ng/ml (tu brak normy)
    DHEA-SO4 267,00 µg/dl (95,80 - 511,7) N
    Testosteron 24,87ng/dl (10,8 - 56,94) N
    Według lekarza są książkowe, mimo że ja martwię się tą prolaktyną po obciążeniu, bo ona hamowałaby owulację i obniżała poziom progesteronu, ale u mnie i owulacja była, i progesteron wysoki...
    Lekarz nie zlecił innych badań, ani nie dał żadnych leków...

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • Patkaaa Autorytet
    Postów: 338 109

    Wysłany: 24 lutego 2016, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że miałam pęcherzyk 24,1 to lekarz nie wykluczał możliwości że mogłam zajść więc może nie martw się skoro wyniki dobre może taka twoja uroda i bierz się do działania a nawet przy dużym pęknie raz dwa i będzie bach.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2016, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka i jak u Ciebie kiedy mozesz testowac lub moze jestes po ?. Moj tez w 11dc mial 23mm w 15dc juz go nie bylo czyli pekl jak mial24-25mm. Lekarze mowia ze 20 to jest min do zaplodnienia.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego