X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pierwszy cykl z CLO
Odpowiedz

Pierwszy cykl z CLO

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MonikaSho Znajoma
    Postów: 28 6

    Wysłany: 13 października 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zacznę od początku. Staramy się z mężem od 3 lat ale dopiero rok temu zdecydowaliśmy się na diagnostykę. Mąż ma bardzo dobre wyniki nasienia. Ja miałam robione badania hormonalne, miała delikatnie podwyższoną prolaktynę i tsh. Biorąc ovarin (suplement) zbiłam sobie prolaktynę do normy później jej nie badałam, ale nie miałam owulacji według usg wyglądało to na pco, ale nie zostało to potwierdzone w 100%. Mam cykle 30-33 max, miałam też hsg i mam drożne jajowody. Wykryto u mnie insulinooporność i biorę metformax 3x500mg. Pojawiał się pojedyńczy pęcherzyk 15mm, ale do zapłodnienia nie dochodziło. Lekarka zapisała mi CLO 1x1 od 5-9 dc. W 13dc- endometrium 7mm, w lewym jajniku miałam pęcherzyk 14mm, a w prawym dwa pęcherzyki 18 i 19mm. W 16dc w lewym jajniku pęcherzyk 15mm, a w prawym pęcherzyk 29mm. Lekarz powiedział, że widzi płyn, ale gdy zapytałam czy to po pęknięciu pęcherzyk (bo pomyślałam, że może ten 18mm z prawego jajnika urósł i pękł) odpowiedział cytuję "nie wygląda mi to na płyn po pęknięciu. Te drugie usg miałam niestety u innego lekarza nie mojego prowadzącego ponieważ leczę się na NFZ no i na dzięń, na który wypadało mi badanie usg robił specjalista od piersi. Dlatego mam pytanie jeśli lekarzowi nie wyglądało to na płyn po pęknięciu to skąd się mógł tam znaleźć? W 13dc nie miałam żadnego płynu. A drugie pytanie czy pęcherzyk 29mm czy jest zdolny jeszcze do pęknięcia i zapłodnienia? Opinii na forach jest wiele. Wizytę u ginekologa mam dopiero 30.10.2018 a chciałabym wiedzieć jak interpretować to co powiedział lekarz... Jeśli coś wiecie dajcie proszę znać bo ja chyba zwariuję myśląc o tym, a naprawdę nadziei u nie nie ma żadnej...

    Starania o maluszka od 2016 roku.
    HSG Lipiec 2018 - drożne
    Hormony w normie, prolaktyna i testosteron delikatnie podwyższone. Prolaktyna zbita suplementem OVARIN. Insulinooporność- metformax 3x500
    Pierwszy cykl z clo 30.09.2018 od 5 do 9dc
    Owulacja była, pęcherzyki pękały, ciąży brak.
    Kwiecień 2020 pierwsza wizyta informacyjna w OA
    Mutacje MTHFR 677 i 1298 hetero, PAI1
    Metformax odstawiony, insulinoopornosc uregulowana dietą.
    In vitro picsi:
    7 pobranych komórek, 5 zapłodnionych, 4 zostały do 5 doby I rozwinęły się do blastocysty. Pierwszy transfer z embryo glue luty 2021- beta 0,1
    Drugi transfer z embryo glue podane 2 zarodki marzec 2021- beta 0,2
    Został ostatni zarodek. Postanowiliśmy, że podejmiemy się adopcji, brak sil do walki biologicznej.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 13 października 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13dc miałaś w prawym jajniku dwa pęcherzyki, a w 16dc już był jeden. Wygląda mi na to, że jeden z nich pękł i stąd płyn w zatoce Douglasa.
    Wg mojego lekarza z kliniki pęcherzyk i powinny mieć 20-22mm wtedy są idealne. 29mm to już jest dosyć spory, więc lepiej go obserwować. U mnie kiedyś jeden nie pękł i zrobiła mi się torbiel, na którą dostałam duphaston

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikaSho Znajoma
    Postów: 28 6

    Wysłany: 13 października 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też mi się wydaję, że trochę za duży ale jest tyle róznych opinii, niektóre dziewczyny zachodziły nawet jak pęcherzyk pękł mająz 30mm :o

    Miasa lubi tę wiadomość

    Starania o maluszka od 2016 roku.
    HSG Lipiec 2018 - drożne
    Hormony w normie, prolaktyna i testosteron delikatnie podwyższone. Prolaktyna zbita suplementem OVARIN. Insulinooporność- metformax 3x500
    Pierwszy cykl z clo 30.09.2018 od 5 do 9dc
    Owulacja była, pęcherzyki pękały, ciąży brak.
    Kwiecień 2020 pierwsza wizyta informacyjna w OA
    Mutacje MTHFR 677 i 1298 hetero, PAI1
    Metformax odstawiony, insulinoopornosc uregulowana dietą.
    In vitro picsi:
    7 pobranych komórek, 5 zapłodnionych, 4 zostały do 5 doby I rozwinęły się do blastocysty. Pierwszy transfer z embryo glue luty 2021- beta 0,1
    Drugi transfer z embryo glue podane 2 zarodki marzec 2021- beta 0,2
    Został ostatni zarodek. Postanowiliśmy, że podejmiemy się adopcji, brak sil do walki biologicznej.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 13 października 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaSho wrote:
    no właśnie też mi się wydaję, że trochę za duży ale jest tyle róznych opinii, niektóre dziewczyny zachodziły nawet jak pęcherzyk pękł mająz 30mm :o
    Dziwne, że lekarz nie zapisał Ci zastrzyku na pęknięcie pęcherzyków. Ja przy Clo brałam ovitrelle jak pęcherzyki miały ok 20mm i w ciągu 48h pękały. Wtedy chociaż wiadomo kiedy trzeba męża wykorzystać :P

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:33

  • Frufru Autorytet
    Postów: 1411 1012

    Wysłany: 14 lutego 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziwne, że lekarz nie zapisał Ci zastrzyku na pęknięcie pęcherzyków. Ja przy Clo brałam ovitrelle jak pęcherzyki miały ok 20mm i w ciągu 48h pękały. Wtedy chociaż wiadomo kiedy trzeba męża wykorzystać :P

    nie wiem czy dziwne, u mnie wcale mowy nie było o zastrzykach

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • muszka92 Debiutantka
    Postów: 10 1

    Wysłany: 19 lutego 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam clostilbegyt przez 4 cykle i w ciążę nie udało mi się zajść. Zastrzyk zazwyczaj się podaje aby mieć pewność, że doszło do pęknięcia pęcherzyka oraz by nie osiągnął za dużych rozmiarów

  • Ineez Koleżanka
    Postów: 34 44

    Wysłany: 21 lutego 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam CLO już 6 cykl z rzędu, ciężko trafić w owulacje po dobrej, czyli prawej stronie. Nadal czekamy

    02.2016 poronienie,łyżeczkowanie, ciężkie zapalenie endometrium,7 tc.
    06 2018 ciąża pozamaciczna, krwotok,usunięty lewy jajowód.
    Starania:Clo, Metformax, Ovitrelle, Luteina,suplementy
    4b5ff75ef9.png
    60cca457a4.png
    dee1c600ec.png
  • 91Magda Przyjaciółka
    Postów: 214 38

    Wysłany: 21 lutego 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie też pierwszy cykl z Clo (tzn. brałam już jakieś półtora roku temu ale lekarz wtedy nie wspominał nic o monitoringu, przepisał lek na trzy cykle i kazał przyjść jak w tym czasie się nie uda :/).
    W 11 dc mam się pojawić na USG i zobaczymy co tam się dzieje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ