X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację planowanie płci
Odpowiedz

planowanie płci

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. jestem to nowa. jesli byl temat(pewnie byl) prosze o podeslanie linku. mam 4 letniego synka. bardzo chcialabym corunie. wiem .wazne aby zdrowe . tego nikt mi nie musi tlumaczyc ,bo wiem ze to najwazniejsze ,bo synek jest chory. Mimo wszystko jeśli są sposoby chciałabym zrobić co mogę by zwiekszyć szanse na córe . to bedzie nasz pierwszy cykl staran, mam zadanie utrudnione poniewaz maz jest kierowca i zjezdza praktycznie tylko na weekendy . nie kiedy jest w tygodniu na dzien . czy znacie jakies sposoby by zwiekszyc szanse na dziewczynke? podzielcie się swoimi staraniami , pomyslami i rezultatami . czytalam o dietach , kiedy. pozycje . tylko czy cos w tym prawdy? do bardziej doswiadczonych . cykle mam ok .30-31 dni . w sierpniu okres byl 17stego . w wrzesniu z powodu zmiany klimatu dostalam dopiero 22 . wiec mam koncówe. kiedy sie starac? czytalam ze po okresie. ale przeciez te pare dni to nieplodne . czy tuz przed plodnymi , czy w plodne tuz przed owulacja?

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, możesz jeść, pić, ćwiczyć i robić co tam chcesz ale niestety Twój organizm na płeć bobaska wpływu nie ma :) to męskie plemniki posiadają genotyp płciowy. To od "plemnika" zależy czy będzie chłopiec czy dziewczynka:)
    Niemniej jednak są już badania i obserwacje dotyczące par starających się o dziecko i ich późniejszej płci. Wnioski są takie: plemniki XY (chłopcy) są bardziej zawsze i szybsze takie jakby nadpobudliwe. Potrzebują mniej czasu na dotarcie do komórki jajowej więc jeżeli para stara się o chłopca najlepiej współżyć w dzień owulacji. Plemniki XX (dziewczynki) są bardziej cierpliwie i wytrzymałe dlatego starając się o dziewczynkę najlepiej współżyć 2dni przed owulacją. Plemniki żyją nawet do 5dni więc te 2 sobie poczekają na komórkę jajową i ta dam - dziewczynka.
    Jeżeli bardzo chcesz córeczkę, przydałby się monitoring cyklu, żeby wstrzelić się idealnie jeszcze PRZED owulacją.
    Podsumowując: pozycjami i dietami nie możesz zaplanować płci dziecka :)
    Mam nadzieję że pomogłam i życzę powodzenia!!!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ