planowanie płci
-
witam. jestem to nowa. jesli byl temat(pewnie byl) prosze o podeslanie linku. mam 4 letniego synka. bardzo chcialabym corunie. wiem .wazne aby zdrowe . tego nikt mi nie musi tlumaczyc ,bo wiem ze to najwazniejsze ,bo synek jest chory. Mimo wszystko jeśli są sposoby chciałabym zrobić co mogę by zwiekszyć szanse na córe . to bedzie nasz pierwszy cykl staran, mam zadanie utrudnione poniewaz maz jest kierowca i zjezdza praktycznie tylko na weekendy . nie kiedy jest w tygodniu na dzien . czy znacie jakies sposoby by zwiekszyc szanse na dziewczynke? podzielcie się swoimi staraniami , pomyslami i rezultatami . czytalam o dietach , kiedy. pozycje . tylko czy cos w tym prawdy? do bardziej doswiadczonych . cykle mam ok .30-31 dni . w sierpniu okres byl 17stego . w wrzesniu z powodu zmiany klimatu dostalam dopiero 22 . wiec mam koncówe. kiedy sie starac? czytalam ze po okresie. ale przeciez te pare dni to nieplodne . czy tuz przed plodnymi , czy w plodne tuz przed owulacja?
-
Kochana, możesz jeść, pić, ćwiczyć i robić co tam chcesz ale niestety Twój organizm na płeć bobaska wpływu nie ma to męskie plemniki posiadają genotyp płciowy. To od "plemnika" zależy czy będzie chłopiec czy dziewczynka:)
Niemniej jednak są już badania i obserwacje dotyczące par starających się o dziecko i ich późniejszej płci. Wnioski są takie: plemniki XY (chłopcy) są bardziej zawsze i szybsze takie jakby nadpobudliwe. Potrzebują mniej czasu na dotarcie do komórki jajowej więc jeżeli para stara się o chłopca najlepiej współżyć w dzień owulacji. Plemniki XX (dziewczynki) są bardziej cierpliwie i wytrzymałe dlatego starając się o dziewczynkę najlepiej współżyć 2dni przed owulacją. Plemniki żyją nawet do 5dni więc te 2 sobie poczekają na komórkę jajową i ta dam - dziewczynka.
Jeżeli bardzo chcesz córeczkę, przydałby się monitoring cyklu, żeby wstrzelić się idealnie jeszcze PRZED owulacją.
Podsumowując: pozycjami i dietami nie możesz zaplanować płci dziecka
Mam nadzieję że pomogłam i życzę powodzenia!!! -