Podwójna owulacja
-
W tym cyklu w 18 dniu dostałam zastrzyk, owulacja potwierdzona - pęcherzyk pekl. Niestety nie udało sie, beta 3,57 dzisiaj.
Idę do lekarza, aby uzgodnić co robimy dalej w przyszłym cyklu bo jutro powinnam dostać okres wg kalendarza.
Tam informacja: na lewym jajniku (czyli na tym samym co miałam w tym cyklu owulację) są 2 dojrzałe, ładne pęcherzyki. Wtedy był jeden. Czyli nastąpiła podwójna owulacja prawdopodobnie.. no i powtórka z rozrywki: zastrzyk dzisiaj bo mają 22 mm oba, endometrium piękne, za 3 dni luteina dopochwowo i acard cały czas.
Przynajmniej wiem już skąd tyle płodnego śluzu i utrzymująca się temperatura..
Czy ktoś miał podwójna owulację w cyklu? Udało się?
Pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
Druga szansa od losu i kolejne nadzieje. Teraz przynajmniej, nauczona doświadczeniem, nie będę testować wcześniej niż 13-14 dzieńmarteczkaaaa lubi tę wiadomość
-
Miałam w tym cyklu podwójna owulacje... Ale niestety żaden pęcherzyk nie pękł 😐 czekam na okres, ale coś też mozno się opóźnia. Gin mówiła że jak w ciągu tygodnia nie będzie okres mam się do niej zglosicJA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Mi ginekolog powiedział, że każda kobieta ma podwójna owulacja dwa razy w roku, a te kobiety z tendencja w rodzinie do bliźniaków - nawet sześć razy w roku. Czyli nie jest to nic szczególnego ja sama kilka miesięcy temu miałam podwójna, bo akurat bylam wtedy na badaniach ogólnych i było widać dwa ciałka żółte.
Dowiedziałam się również, że jedna komorka może zostać zaplodniona w takim cyklu, druga nie.AgataAgatka lubi tę wiadomość
-
U mnie podwójna owulacja, napewno pękł jeden co do drugiego nie mam pewności..
w 22 dc progesteron 42 ng/ml
Co o tym myślicie?Endometrioza II st
05.2020 I Procedura ICSI, krotki protokół
29.06 - transfer ❄️
7dpt beta 103; 9dpt beta 249; 11dpt beta 612, beta 21 dpt 26403✊🍀
22 dpt pęcherzyk 16mm zarodek 2,2 mm, jest tętno ❤️🤰🏼
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Cześć dziewczyny ! Ja wogole jestem jakimś dziwnym przypadkiem .. bo .. długo czekałam na wizytę u pani doktor .. pech chciał ze skrócił mi się w tym miesiącu cykl i na wizycie byłam w 2 dniu miesiączki . Dla Pani doktor nie był to problem i zrobiła mi usg .. stwierdziła 3 pecherzyki !!!! Dwa mniejsze i jeden wielkości 10 mm !!!!! I powiedziała ze strasznie szybko rośnie! Za dwa dni czyli w 4 dc - ostatni dzień miesiączki , dostałam bardzo silnego bólu z tego jajnika ... czy to była owulacja??? Podczas okresu??? Został mi przepisany wtedy letrozol od 3 do 7 dc . Wizytę mam zaplanowana na 12dc wiec dopiero w środę ... co sądzicie ? Czy w tym cyklu już nie będę mieć owulacji skoro miałabym ja w 4dc ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 23:57
„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏 -
justyna182 wrote:Tam informacja: na lewym jajniku (czyli na tym samym co miałam w tym cyklu owulację) są 2 dojrzałe, ładne pęcherzyki. Wtedy był jeden. Czyli nastąpiła podwójna owulacja prawdopodobnie.. no i powtórka z rozrywki: zastrzyk dzisiaj bo mają 22 mm oba, endometrium piękne, za 3 dni luteina dopochwowo i acard cały czas.
Przynajmniej wiem już skąd tyle płodnego śluzu i utrzymująca się temperatura..
Czy ktoś miał podwójna owulację w cyklu? Udało się?
Pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
Druga szansa od losu i kolejne nadzieje. Teraz przynajmniej, nauczona doświadczeniem, nie będę testować wcześniej niż 13-14 dzień
Ja w tym cyklu miałam podwójną owulację (stymulacja CLO), ale niestety jeszcze nie wiem czy jakiś bobas z tego będzie 😉
Jeszcze jakieś 9-10 dni muszę czekać aż będę mogła zrobić test 😀 -