X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Podwójna owulacja
Odpowiedz

Podwójna owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • justyna182 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu w 18 dniu dostałam zastrzyk, owulacja potwierdzona - pęcherzyk pekl. Niestety nie udało sie, beta 3,57 dzisiaj.
    Idę do lekarza, aby uzgodnić co robimy dalej w przyszłym cyklu bo jutro powinnam dostać okres wg kalendarza.

Tam informacja: na lewym jajniku (czyli na tym samym co miałam w tym cyklu owulację) są 2 dojrzałe, ładne pęcherzyki. Wtedy był jeden. Czyli nastąpiła podwójna owulacja prawdopodobnie.. no i powtórka z rozrywki: zastrzyk dzisiaj bo mają 22 mm oba, endometrium piękne, za 3 dni luteina dopochwowo i acard cały czas.

Przynajmniej wiem już skąd tyle płodnego śluzu i utrzymująca się temperatura..

Czy ktoś miał podwójna owulację w cyklu? Udało się?
    Pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
    Druga szansa od losu i kolejne nadzieje. Teraz przynajmniej, nauczona doświadczeniem, nie będę testować wcześniej niż 13-14 dzień :)

marteczkaaaa lubi tę wiadomość

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo rzadka sytuacja, ale jak widać podwójna owulacja jest jak najbardziej możliwa :) trzymamy kciuki i daj koniecznie znać

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • Kamcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym cyklu podwójna owulacje... Ale niestety żaden pęcherzyk nie pękł 😐 czekam na okres, ale coś też mozno się opóźnia. Gin mówiła że jak w ciągu tygodnia nie będzie okres mam się do niej zglosic

JA 34l, starania 2lata.
    11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników

19.12.2020 - 12dpo ⏸️
    21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
    23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
    28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
    07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥

03.07.2020 INV 😔
    23.07.2020 HSG

AMH 0,5
    MTHFR_667C>T hetero
    MTHFR_1298A>C hetero
    PAI-1 4G hetero
    ANA,ASA.AOA ujemne
    KOAGULANT TOCZNIA ujemny
    KIRy Genotyp AA.
    HLA-C meża C2 homoz.
    Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
    Aktywność NK: 25,4%

3jvzj48a47aj4h5r.png
  • Dziubka Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog powiedział, że każda kobieta ma podwójna owulacja dwa razy w roku, a te kobiety z tendencja w rodzinie do bliźniaków - nawet sześć razy w roku. Czyli nie jest to nic szczególnego :) ja sama kilka miesięcy temu miałam podwójna, bo akurat bylam wtedy na badaniach ogólnych i było widać dwa ciałka żółte.
    Dowiedziałam się również, że jedna komorka może zostać zaplodniona w takim cyklu, druga nie.

AgataAgatka lubi tę wiadomość

• Stefffcia88 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podwójna owulacja, napewno pękł jeden co do drugiego nie mam pewności..
    w 22 dc progesteron 42 ng/ml

Co o tym myślicie?

Endometrioza II st
    05.2020 I Procedura ICSI, krotki protokół
    29.06 - transfer ❄️
    7dpt beta 103; 9dpt beta 249; 11dpt beta 612, beta 21 dpt 26403✊🍀
    22 dpt pęcherzyk 16mm zarodek 2,2 mm, jest tętno ❤️🤰🏼
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • Meggi87 Nowa

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefcia od grudnia troche minelo. Jak Twoj wynik?

Ja mialam potwierdzona usg podwojna owulacje. Dzis 9 dni po owu mam progesteron 51. Bety jeszcze nie robilam.

Nie wiem czy juz sie cieszy czy nie ;)

• Mala_mi Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Ja wogole jestem jakimś dziwnym przypadkiem .. bo .. długo czekałam na wizytę u pani doktor .. pech chciał ze skrócił mi się w tym miesiącu cykl i na wizycie byłam w 2 dniu miesiączki . Dla Pani doktor nie był to problem i zrobiła mi usg .. stwierdziła 3 pecherzyki !!!! Dwa mniejsze i jeden wielkości 10 mm !!!!! I powiedziała ze strasznie szybko rośnie! Za dwa dni czyli w 4 dc - ostatni dzień miesiączki , dostałam bardzo silnego bólu z tego jajnika ... czy to była owulacja??? Podczas okresu??? Został mi przepisany wtedy letrozol od 3 do 7 dc . Wizytę mam zaplanowana na 12dc wiec dopiero w środę ... co sądzicie ? Czy w tym cyklu już nie będę mieć owulacji skoro miałabym ja w 4dc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 23:57

„Jezu Ty się tym zajmij” 🙏
  • marteczkaaaa Znajoma

Wysłany: 6 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna182 wrote:
    Tam informacja: na lewym jajniku (czyli na tym samym co miałam w tym cyklu owulację) są 2 dojrzałe, ładne pęcherzyki. Wtedy był jeden. Czyli nastąpiła podwójna owulacja prawdopodobnie.. no i powtórka z rozrywki: zastrzyk dzisiaj bo mają 22 mm oba, endometrium piękne, za 3 dni luteina dopochwowo i acard cały czas.

Przynajmniej wiem już skąd tyle płodnego śluzu i utrzymująca się temperatura..

Czy ktoś miał podwójna owulację w cyklu? Udało się?
    Pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
    Druga szansa od losu i kolejne nadzieje. Teraz przynajmniej, nauczona doświadczeniem, nie będę testować wcześniej niż 13-14 dzień :)

Ja w tym cyklu miałam podwójną owulację (stymulacja CLO), ale niestety jeszcze nie wiem czy jakiś bobas z tego będzie 😉
    Jeszcze jakieś 9-10 dni muszę czekać aż będę mogła zrobić test 😀

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robiłaś monitoring? :) Skąd wiesz, że była podwójna? Pytam z ciekawości

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • Bezsilna. Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to znaczy że dojdzie do zapłodnienia i będzie ciąża skoro są dwie owulacje?

• Bezsilna. Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczam że dwa pęcherzyki pękły

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ