Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pomoc w interpretacji wyniku.
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wyniku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem: dziś mam 26 dzień cyklu. Temperatura nie drgnęła ani o stopień, ból i śluz owulacyjny występują już od 3 listopada. Testy owulacyjne cały czas negatywne.
    Wczoraj robiłam badanie progesteronu (planowo powinnam mieć owulację 8 listopada, więc gin. kazał mi zrobić), a on ledwie 1.57, kiedy dla fazy folikularnej: 0,2-0,4; a dla lutealnej 1,2-15,9.
    Niby mieści się w normie, ale moje pytanie: dlaczego jest tak bardzo niski? Czy owu już była czy nie? Czy istnieje możliwość, że cykl był po prostu bezowulacyjny? Pogubiłam się w tym wszystkim.

546e8a2a088904f253546880410aa23b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 20:31

48f411ed51.png
  • Gwiazdeczka Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyglada na bezowulacyjny...

38010b837aebf82b632997d645ce5cf6.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisalam pod twoim wykresem, raczej bezowulacyjny kochana. Porob badania pod katem pcos i chorob tarczycy.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika86: właśnie w czwartek lekarz potwierdził PCO :(

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ