X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pomoc w interpretacji wyniku.
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wyniku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem: dziś mam 26 dzień cyklu. Temperatura nie drgnęła ani o stopień, ból i śluz owulacyjny występują już od 3 listopada. Testy owulacyjne cały czas negatywne.
    Wczoraj robiłam badanie progesteronu (planowo powinnam mieć owulację 8 listopada, więc gin. kazał mi zrobić), a on ledwie 1.57, kiedy dla fazy folikularnej: 0,2-0,4; a dla lutealnej 1,2-15,9.
    Niby mieści się w normie, ale moje pytanie: dlaczego jest tak bardzo niski? Czy owu już była czy nie? Czy istnieje możliwość, że cykl był po prostu bezowulacyjny? Pogubiłam się w tym wszystkim.

546e8a2a088904f253546880410aa23b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 20:31

48f411ed51.png
  • Gwiazdeczka Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyglada na bezowulacyjny...

38010b837aebf82b632997d645ce5cf6.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisalam pod twoim wykresem, raczej bezowulacyjny kochana. Porob badania pod katem pcos i chorob tarczycy.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika86: właśnie w czwartek lekarz potwierdził PCO :(

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ