X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pomoc w interpretacji wyniku.
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wyniku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem: dziś mam 26 dzień cyklu. Temperatura nie drgnęła ani o stopień, ból i śluz owulacyjny występują już od 3 listopada. Testy owulacyjne cały czas negatywne.
    Wczoraj robiłam badanie progesteronu (planowo powinnam mieć owulację 8 listopada, więc gin. kazał mi zrobić), a on ledwie 1.57, kiedy dla fazy folikularnej: 0,2-0,4; a dla lutealnej 1,2-15,9.
    Niby mieści się w normie, ale moje pytanie: dlaczego jest tak bardzo niski? Czy owu już była czy nie? Czy istnieje możliwość, że cykl był po prostu bezowulacyjny? Pogubiłam się w tym wszystkim.

546e8a2a088904f253546880410aa23b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 20:31

48f411ed51.png
  • Gwiazdeczka Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyglada na bezowulacyjny...

38010b837aebf82b632997d645ce5cf6.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisalam pod twoim wykresem, raczej bezowulacyjny kochana. Porob badania pod katem pcos i chorob tarczycy.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika86: właśnie w czwartek lekarz potwierdził PCO :(

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ