Pomocy pierwszy monitoring!
-
WIADOMOŚĆ
-
Od 5 cykli staramy sie o dziecko. Dzisiaj bylam na pierwszym monitoringu cyklu w 13dc. Cykle 28-32. Lekarz stwierdził 2 pecherzyki. Jeden 14.5mm a drugi 15.4mm ze wzgorkiem jajowym. Dodal ze owulacja wystapi jutro i urosnie on max 2 mm więc do 17.4mm. Dodal ze to malo, jakby mial 20 mm to by bylo ok ale i niektórzy uwazaja za ok 17. Mam przyjsc za 4 dni, bedzie to 16dc. Czy to nie za pozno by stwierdzic ze owulacja byla? Co bedzie dowodem ze jednak pecherzyk pekl? Czy znacie w ogole kogos u kogo byla owulacja przy tak malym pecherzyku? Dalej bedzie trzeba stymulowac? Jak to wyglada?
-
Stwierdzil to chyba po wzgórku jajonośnym. Tak sobie liczyłam że gdyby owu była za 2-3 dni to może i miałby te 20cm... Wiecie cos o tym wzgórku jajonośnym ?
A czy pęknięty pęcherzyk również można zmierzyć do jakich wymiarow urósł ?
Może to głupie pytania, ale to mój pierwszy cykl gdzie zaczęłam wszystko poznawaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 10:37
-
Multiwitamina wrote:Tak w 3dc. Czy jest przyczyną nie wiem. Ja prze 3cykle miałam małe pęcherzyki przy stymulacji clo. Dopiero teraz się uchodowac do 2.6 tylko no nie pęka...
Czasami potrzeba czasu. W tym cyklu jestem na 3 tabletkach clo i zaczęłam pić mieszankę ziół i dopiero coś się ruszyło w temacie.
Nie dostałaś Pregnylu na pękanie? Tez bym chciała dostać Cło bez pregnylu ale moja lekarka się upiera ze bez się nie stymuluje... . No ale chciałabym sprawdzić jak dziala na mnie samo Clo [ czy pećherzyki rosną)?18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Witajcie. Dzis rano zrobilam badanie prolaktyny i tsh, wyniki w normie.
Na usg ginekolog stwierdzil:pecherzyki sie zmniejszyly, endo sie zmniejszylo do 9.4 ale w macicy jest echo(jakies 3 kreski co to znaczy? ) i pecherzyk ktory mial wvzesniej 14 urosl do 21.5. Dostalam zastrzyk ovirelle bo prawdopodobnie mi nie pekaja i mam wrocic na usg w poniedzialek. Mam wspolczuc przez 3 dni a niestety moj jest przeziebiony, bierze gripex i nie ma checi na seks. -
Hej, mam pytanie, wczoraj byłam u gina i USG pokazało 15 mm pęcherzyk jestem w 22dc myślicie, że z tego coś może jeszcze być? W poniedziałek idę znowu na USG żeby sprawdzić czy rośnie, ale oczywiście ciekawość mnie zżera czy były już takie przypadki.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
No ja jak wyzej pisalam dzien przed owulacja mialam 15.4 i lekarz mowil ze raczej z niego nie bedzie owulacji... Poszlam zrezygnowana na kolejne usg ale okazalo sie ze tamten nie pekl, za to dosc duzy urosl z drugiego jajnika. Takze wszystko jest mozliwe ☺️
-
W tym cyklu chce iść na monitoring. Z tym ,bez nie wiem kiedy. Dziś 38 dc i wczoraj jak bylam w łazience widzialam, że papier jest bladorozowy. Dziś cisza. Nie wiem czy zeszlam w ciąże czy nie. W poniedziałek będę testować jeśli nadal nie będzie @. 17stycznia wzielam ostatnią tabletkę i cisza. Jeśli test wyjdzie negatywny. Kiedy mam iść na monitoring ?mkwia
-
Multiwitamina wrote:Jak będziesz miała pewność że nie jesteś w ciąży a okres nadal się niezjawi to leć do lekarza po luteine albo dupka na wywołanie.
Standardowo zaczyna się od10dc, ja raz byłam w5dc ale potem standardowo od10.
Ciąży raczej nie ma:( mam jakies plamienie. Dziś brązowe. Gdyby nie termometr , którym mierze temperaturę to nawet nic bym o tym nie wiedziala. Nie wiem o co chodzi. Nie czuje sie jak na okres.
Boję się , że po odstawieniu tabletek bede długo do siebie dochodzić, a w tym roku 35 mi stuknie i mam obawy,że cos będzie nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:13
mkwia -
Multiwitamina wrote:Słuchaj nie ma co na zapas się martwić. Odpowiednia stymulacja lekami, kontrola hormonów i będzie dobrze. Organizm musi się obudzić. Jak masz plamienia to albo okres Ci idzie, albo niedomoga luteinarna albo coś. Też miałam z 2cykle różne olśnienia. Już mi się uspokoiło to. Będzie dobrze u starsze od Ciebie jeszcze łapią
Pójdę do gina i zobaczyny o co chodzi. Dziś 39dc i po prostu martwię się , że nie mam okresu normalnego. Dziękuję za dobre słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 15:29
mkwia