Prawidłowa wielkość pęcherzyka
-
Cześć kochane,
Jestem stymulowana letrozolem: od 3 do 7 dnia cyklu brałam jedną tabletkę dziennie, w 10 dniu cyklu podczas monitoringu: 1 pęcherzyk dominujący - 13mm, w 14 dniu cyklu - 15mm, estradiol na poziomie 45 pq/ml. Czy jest jeszcze jakaś szansa na ciążę? Miesiączki mam regularne, maksymalnie jeden dzień obsunięcia się zdarzy.
AMH 5.8
FSH i LH w porządku -
nick nieaktualnySmutnastudentka wrote:Cześć kochane,
Jestem stymulowana letrozolem: od 3 do 7 dnia cyklu brałam jedną tabletkę dziennie, w 10 dniu cyklu podczas monitoringu: 1 pęcherzyk dominujący - 13mm, w 14 dniu cyklu - 15mm, estradiol na poziomie 45 pq/ml. Czy jest jeszcze jakaś szansa na ciążę? Miesiączki mam regularne, maksymalnie jeden dzień obsunięcia się zdarzy.
AMH 5.8
FSH i LH w porządku
Owulacja może się przesunąć w każdym cyklu, wystarczy jakieś zaburzenie, stres lub nawet niewielka infekcja i jest obsuwa z owulką. Ale fakt, że estradiol masz bardzo niski. Wybierz się na badanie estradiolu za kilka dni bo może faktycznie ta owulka się przesunie. Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko się odbyła w tym cyklu 🤞❤️🙂 -
Natka23 wrote:Owulacja może się przesunąć w każdym cyklu, wystarczy jakieś zaburzenie, stres lub nawet niewielka infekcja i jest obsuwa z owulką. Ale fakt, że estradiol masz bardzo niski. Wybierz się na badanie estradiolu za kilka dni bo może faktycznie ta owulka się przesunie. Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko się odbyła w tym cyklu 🤞❤️🙂
Dziękuje za słowa otuchy, a czy może mogłabyś mi podać jakieś przybliżone wartości estradiolu, które powinnam mieć? Lub jakie są normy podczas cyklu? Próbuje się tego dokopać w internecie, ale nigdzie nie mogę znaleźć 😞 -
nick nieaktualnySmutnastudentka wrote:Dziękuje za słowa otuchy, a czy może mogłabyś mi podać jakieś przybliżone wartości estradiolu, które powinnam mieć? Lub jakie są normy podczas cyklu? Próbuje się tego dokopać w internecie, ale nigdzie nie mogę znaleźć 😞
https://zapodaj.net/bc0fbb6e990d3.jpg.html
normy dla estradiolu w czasie cyklu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmutnastudentka wrote:Tylko właśnie ja mam cykle 29 dniowe, i tak późni bym miała owulacje?
Może być to cykl bezowulacyjny. Jednak jeśli owulacja ci się przesunie to cykl ci się wydłuży, lub skrócisz sobie fazę lutealną. Może na wszelki wypadek po monitoringu po owulacji porozmawiaj z ginekolog o tej sytuacji, może przepisze ci progesteron na przedłużenie fazy lutealnej.
Ja z własnego doświadczenia powiem ci, że zawsze miałam max 13 dc owu, a w ostatnim cyklu owu była dopiero w 19 dc bo byłam chora. Cykl miałam o 2 dni dłuższy niż zwykle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 11:02
-
nick nieaktualny
-
Smutnastudentka wrote:Tylko właśnie ja mam cykle 29 dniowe, i tak późni bym miała owulacje?
Ja już znam na pamięć te wartości bo nie mam owulacji w ogóle. Wszystko wywołuje lekami.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉