SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Prawie pozytywny test owulacyjny
Odpowiedz

Prawie pozytywny test owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mihia Znajoma

Wysłany: 4 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani
    Okres miałam 4 września
    23 września byłam u ginekologa na usg ponieważ 16,17,18 i 19 września miałam brązowe upławy jasnego koloru, nie wiedząc w jakiej fazie cyklu jestem poszłam do ginekologa i wg usg:
    Endometrium 5mm
    Pęcherzyk na prawym jajniku 12mm
    Ginekolog oszacował że jeszcze gdzieś tydzień będzie rósł i pęknie.
    Moje testy owulacyjne wskazywały 27 września bladą kreskę,
    28 września prawie pozytywny był test
    a 29 września test znowu pokazał bladą kreskę
    Reszta objawów wskazuje na owulacje. W cyklach bezowulacyjnych szyjka macicy jest średnio zamknięta a w owulacyjnych szyjka zamyka się bardzo szczelnie w 4 czasami w 5 dobie wyższych temperatur.
    Czy miałyście taki test? Może za długą przerwę miałam w sikaniu i dlatego jeszcze hormon był np z południa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:00

4a9ae6a962718ba2d001b438e17145fa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ