X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Prawie pozytywny test owulacyjny
Odpowiedz

Prawie pozytywny test owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mihia Znajoma

Wysłany: 4 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani
    Okres miałam 4 września
    23 września byłam u ginekologa na usg ponieważ 16,17,18 i 19 września miałam brązowe upławy jasnego koloru, nie wiedząc w jakiej fazie cyklu jestem poszłam do ginekologa i wg usg:
    Endometrium 5mm
    Pęcherzyk na prawym jajniku 12mm
    Ginekolog oszacował że jeszcze gdzieś tydzień będzie rósł i pęknie.
    Moje testy owulacyjne wskazywały 27 września bladą kreskę,
    28 września prawie pozytywny był test
    a 29 września test znowu pokazał bladą kreskę
    Reszta objawów wskazuje na owulacje. W cyklach bezowulacyjnych szyjka macicy jest średnio zamknięta a w owulacyjnych szyjka zamyka się bardzo szczelnie w 4 czasami w 5 dobie wyższych temperatur.
    Czy miałyście taki test? Może za długą przerwę miałam w sikaniu i dlatego jeszcze hormon był np z południa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:00

4a9ae6a962718ba2d001b438e17145fa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ