X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Prawie pozytywny test owulacyjny
Odpowiedz

Prawie pozytywny test owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mihia Znajoma

Wysłany: 4 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani
    Okres miałam 4 września
    23 września byłam u ginekologa na usg ponieważ 16,17,18 i 19 września miałam brązowe upławy jasnego koloru, nie wiedząc w jakiej fazie cyklu jestem poszłam do ginekologa i wg usg:
    Endometrium 5mm
    Pęcherzyk na prawym jajniku 12mm
    Ginekolog oszacował że jeszcze gdzieś tydzień będzie rósł i pęknie.
    Moje testy owulacyjne wskazywały 27 września bladą kreskę,
    28 września prawie pozytywny był test
    a 29 września test znowu pokazał bladą kreskę
    Reszta objawów wskazuje na owulacje. W cyklach bezowulacyjnych szyjka macicy jest średnio zamknięta a w owulacyjnych szyjka zamyka się bardzo szczelnie w 4 czasami w 5 dobie wyższych temperatur.
    Czy miałyście taki test? Może za długą przerwę miałam w sikaniu i dlatego jeszcze hormon był np z południa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:00

4a9ae6a962718ba2d001b438e17145fa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ