X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Prawie pozytywny test owulacyjny
Odpowiedz

Prawie pozytywny test owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mihia Znajoma

Wysłany: 4 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani
    Okres miałam 4 września
    23 września byłam u ginekologa na usg ponieważ 16,17,18 i 19 września miałam brązowe upławy jasnego koloru, nie wiedząc w jakiej fazie cyklu jestem poszłam do ginekologa i wg usg:
    Endometrium 5mm
    Pęcherzyk na prawym jajniku 12mm
    Ginekolog oszacował że jeszcze gdzieś tydzień będzie rósł i pęknie.
    Moje testy owulacyjne wskazywały 27 września bladą kreskę,
    28 września prawie pozytywny był test
    a 29 września test znowu pokazał bladą kreskę
    Reszta objawów wskazuje na owulacje. W cyklach bezowulacyjnych szyjka macicy jest średnio zamknięta a w owulacyjnych szyjka zamyka się bardzo szczelnie w 4 czasami w 5 dobie wyższych temperatur.
    Czy miałyście taki test? Może za długą przerwę miałam w sikaniu i dlatego jeszcze hormon był np z południa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:00

4a9ae6a962718ba2d001b438e17145fa.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ