Problem - testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
AngeKrk wrote:Chyba nie zawsze 😉 widziałam wiele komentarzy, że dziewczyny w 6tc słyszały serduszko a i dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi że ona serduszko słyszała jak Mała miała 4mm. Moje dzieciątko ma 5mm więc tym bardziej bym słyszała... Zobaczę co mi lekarz prywatnie powie i czy podepnie Dopplera.
Do 10 tc mierzą ilość uderzeń serca na minute podczas usg dopochwowego za pomocą obrazu. Dla dobra dziecka słuchanie serduszka powinno być wykonane po skończonym 10 tc, takie są zalecenia i są one dość nowe. Dawniej słuchało się serduszka już na wczesnym etapie, teraz jest inaczej.
Moje dziecko miało 2mm jak lekarz pierwszy raz powiedział jakie jest FHR, akurat wtedy serduszko startowało i było trochę ponad 100 uderzeń. 2 tygodnie później było już 160.
Myślę że jeżeli lekarz podałby Ci ta informacje to byłabyś spokojniejsza. Generalnie powinien to mierzyć i powinien Cię poinformować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 15:01
💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU
10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
-
AngeKrk wrote:No właśnie z koleżanką dzisiaj gadałam i ona w ciąży jeździła po wieżach widokowych, do krk sobie przyjechała i mówiła, że jej koleżanki też kontroli żadnych nie miały. Ale dziwne bo naprawdę o tym głośno, że tych kontroli więcej teraz. Miałam dawać znać ZUSowi o wyjeździe na święta ale chyba nie będę dawać bo jak raz dam znać to później mogą mnie zacząć kontrolować. Cholera wie jak to rozegrać... 🙈
U tego lekarza prywatnie mam wizytę 17 grudnia. Więc już niedługo. Jutro się zaczyna 8tc u mnie. 2msc ciąży się kończą a ja się czuję jakbym w ciąży była 5msc 😅 masakra jak mi się dłuży...
A jak Ty się czujesz? Dobrze, że masz Młodego to Ci trochę zabiera czasu na myślenie ☺️ kiedy masz wizytę u lekarza? Daj znać co powiedział na temat starań dalszych.
Czy zabiera czas na myślenie - no nie bardzo 😅 on jest tatusiowy.ba tatuś jest cały grudzień, więc matka może nie istnieć. Dziś mam szpital w domu, oboje ich rozłożyło. I mimo że widzi , że tata ledwo zipie to i tak musi wszystko on robić to inaczej się drze i wrzeszczy 😪
Czuję się w sumie spoko, przegryzlam już to co się stało. Dalej plamie / krwawię w sumie nie wiem co, w każdym razie leci że mnie krew. Wczoraj czułam całe podbrzusze , taki ból że też nie wygodnie się siadało / zginalo. Dziwny taki, trochę przypominający mi na owulację 🤷
Wizytę mam 18.12. i wtedy też mam zrobić betę żeby zobaczyć czy ładnie spadła ( powinna już być ta nie ciążowa ).
ZUS to chyba jest jedną wielką loteria. Zabrali się za kontrolę , bo brakuje im pieniędzy na świadczenia, i też pewnie kobiety kombinowały i się skapli , tak sadze. Tak jak kiedyś było co zmienili wypłaty l4. Były dawniej 3 mce a potem zrobili 12, żeby właśnie było bez kombinacji.
Ja miałam ciążowe ale nie leżące. I normalnie doktor mówiła że do sklepu czy apteki mogę iść. Tylko muszę mieć paragon, że faktycznie byłam . I najlepiej nie paragon z galerii 😅
Cieszę się, że ci płynie szybko. Ciesz się stanem, i niech trwa jak najdłużej i jak najpiękniej. Z resztą każdej z was ❤️2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -