Problem - testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
ariete wrote:Chyba jak dobrze patrzę to przyrost wynosi 66% więc beta zwolniła ale dalej w normie ☺️
Jak Ci nie dał proga przy becie 5 to i teraz pewnie nie da. 🙄
Jezu, jeszcze się nie rozpędziła a już zwolniła ?! 😪 Boże , co za początek.. od początku pod górkę 😪2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:Jezu, jeszcze się nie rozpędziła a już zwolniła ?! 😪 Boże , co za początek.. od początku pod górkę 😪
No bo tu masz 3 dni zamiast 2.
No takie minimum do tego przyrostu to właśnie 66%. Oby to poszło w dobrym kierunku 😊🤞💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU
10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
-
ariete wrote:No bo tu masz 3 dni zamiast 2.
No takie minimum do tego przyrostu to właśnie 66%. Oby to poszło w dobrym kierunku 😊🤞
Matko kochana 😪
Czyli to może pójść jeszcze w zła stronę 😪
Jeszcze się zastanawiam czy w przyszły pon nie powtórzyć badan, ale oczywiście mój mąż już psioczy. Bo jak doktor napisał że jest on to znaczy że jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 16:57
2 cs 11/24 cb 💔
ariete wrote:No bo tu masz 3 dni zamiast 2.
No takie minimum do tego przyrostu to właśnie 66%. Oby to poszło w dobrym kierunku 😊🤞
U mnie się samo rozwiązało, za godzinę mam wizytę. Wczoraj pojawiła się krew, dziś poleciałam na betę i proga. Spadło wszystko. Próg na 5.19 , beta niecałe 3002 cs 11/24 cb 💔
onalola wrote:U mnie się samo rozwiązało, za godzinę mam wizytę. Wczoraj pojawiła się krew, dziś poleciałam na betę i proga. Spadło wszystko. Próg na 5.19 , beta niecałe 300
Bardzo mi przykro 💔
Myślę że zaważył tutaj niski progesteron bo beta ładnie przyrastała, brakowało tylko ładnego proga który by tą ciąże utrzymał.
Przemyśl zmianę lekarza, czasami to konieczność. Myślę że każdy inny bez problemu przy tak wysokiej becie dałby Ci luteinę do podtrzymania.Misiula lubi tę wiadomość
💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
-
ariete wrote:Bardzo mi przykro 💔
Myślę że zaważył tutaj niski progesteron bo beta ładnie przyrastała, brakowało tylko ładnego proga który by tą ciąże utrzymał.
Przemyśl zmianę lekarza, czasami to konieczność. Myślę że każdy inny bez problemu przy tak wysokiej becie dałby Ci luteinę do podtrzymania.
A jak myślisz będzie że staraniem się o kolejną ciążę ? Będzie można zaraz po tym jak się teraz zapewne oczyszcze ?2 cs 11/24 cb 💔
onalola wrote:A jak myślisz będzie że staraniem się o kolejną ciążę ? Będzie można zaraz po tym jak się teraz zapewne oczyszcze ?
Myślę że tak, zapewne ciąża będzie zaliczana jako biochemiczna. Musisz tylko sprawdzic jak się skończy krwawienie czy się wszystko dobrze oczyściło.💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
-
Hej dziewczyny ,testuje od poniedziałku a mam wrażenie że kreska zamiast ciemnieć z dnia na dzień po prostu jaśnieje. Jestem tym załamana bo objawy mam tak jak zawsze w owulację,kłucie jajników ,bóle w miednicy ,senność ,ból głowy... Nakładłam sobie w głowę że to ten moment a testy kompletnie nic 😞11.2022- drożność jajowodów
02.2023- strata 6tc
07.2023- ciąża bliźniacza ,strata 8tc i 15tc
09.2024- usunięcie przegrody macicy -
Kasia20 wrote:Hej dziewczyny ,testuje od poniedziałku a mam wrażenie że kreska zamiast ciemnieć z dnia na dzień po prostu jaśnieje. Jestem tym załamana bo objawy mam tak jak zawsze w owulację,kłucie jajników ,bóle w miednicy ,senność ,ból głowy... Nakładłam sobie w głowę że to ten moment a testy kompletnie nic 😞
-
Justa28 wrote:A wykonujesz poprawnie testy? Nie z porannego moczu i minimum 2h przed testowaniem unikać przyjmowania płynów, bo przy rozwodnionym moczu może test wyjść nieprawidłowo
Do tej pory myślałam że tak 🙈 dzięki twojej odpowiedzi wiem co robię źle. Jestem z tych co ciągle muszą mieć przy sobie wode i ja pić. Nie myślałam że to może mieć taki wpływ.. dziękuję za odpowiedź 💛Justa28 lubi tę wiadomość
11.2022- drożność jajowodów
02.2023- strata 6tc
07.2023- ciąża bliźniacza ,strata 8tc i 15tc
09.2024- usunięcie przegrody macicy -
Tak, powiedział że to zalicza się do biochema. Jak się oczyszcze mam wrócić na USG i będą dalsze kroki. Zaleca odczekanie potem miesiąca napewno ze staraniem. Ale po tym USG mam wykonać jakieś badania krwi, czy nie ma stanu zapalnego. Ale to będzie omawiane potem, bo na razie ja mówiłam żeby nie mówił do mnie za dużo, bo nie notuje tego2 cs 11/24 cb 💔
onalola wrote:Tak, powiedział że to zalicza się do biochema. Jak się oczyszcze mam wrócić na USG i będą dalsze kroki. Zaleca odczekanie potem miesiąca napewno ze staraniem. Ale po tym USG mam wykonać jakieś badania krwi, czy nie ma stanu zapalnego. Ale to będzie omawiane potem, bo na razie ja mówiłam żeby nie mówił do mnie za dużo, bo nie notuje tego
Hej. Wróciłam żeby zobaczyć co u Ciebie. Bardzo mi przykro. Trzymaj się i nie poddawaj ❤️ Jeśli chciałabyś zmienić lekarza mam z poleceń, doktor Opalski. On przyjmuje teraz na Balickiej na Bronowicach, a coś mi chyba mignęło, że z Krk jesteś. Moja kuzynka do niego chodziła i jej szwagierka i bardzo go polecały. Ja mam opiekę z Medicoveru ale mówiły mi żebym też do niego poszła. -
AngeKrk wrote:Hej. Wróciłam żeby zobaczyć co u Ciebie. Bardzo mi przykro. Trzymaj się i nie poddawaj ❤️ Jeśli chciałabyś zmienić lekarza mam z poleceń, doktor Opalski. On przyjmuje teraz na Balickiej na Bronowicach, a coś mi chyba mignęło, że z Krk jesteś. Moja kuzynka do niego chodziła i jej szwagierka i bardzo go polecały. Ja mam opiekę z Medicoveru ale mówiły mi żebym też do niego poszła.
Hej. Dziękuję za pamięć. I mnie coraz lepiej , 🍷 pomaga.
Było ciężko, ale im więcej myślę tym bardziej uświadamiam sobie że dobrze że teraz nie potem. Że nie było serca , tylko zlepek komórek. To jakoś daje mi siłę ( powiedzmy). Rok mnie przeorał.
Ale pozbieram się.
18 mam wizytę po krwawieniu, zobaczymy co powie dalej. Myślę , że na razie zostanę u niego. Nie mogę go za szybko osądzać. Zwłaszcza że coś powiedział , że mogę mi da jakiś progesteron jak się martwię a ma mi to pomoc psychicznie. Zobaczę co wymyślimy na wizycie
Oby pozwolił się starać od razu 🤞 żeby zmienił zdanie2 cs 11/24 cb 💔
Eh, wydawałoby się, że tak ciąża to taka miła sprawa, ciągle niedowierzam 🙈 nie zdawałam sobie sprawy... Czytałam kiedyś że po biochemie można od razu się starać a też organizm Twój za bardzo nie ma z siebie co wyrzucać bo nie za wiele zdążyło się tam zadziać. Walcz Kochana ☺️
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Wkurzyłam się na tą moją lekarkę i już się umówiłam do tego lekarza co Ci poleciłam. Okazało się że mam torbiel, nie powiedziała mi co to za rodzaj torbieli, powiedziała że to się czasami zdarza gdzie w necie wyczytałam że się często zdarza co brzmi dużo bardziej optymistycznie jednak że to częste przypadki są, gdybym nie zapytała jakiej wielkości jest zarodek to nawet by mi nie powiedziała, serduszko widziałam ale Dopplera nie chciała podpinać i nie wiem czy to dla dobra dziecka czy dlatego że jej się nie chciało. Ja nie wiem, dla mnie to normalne że to pierwsza moja ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko więc nie wiem czy jej nie będę zmieniać. Jeszcze się dowiedziałam że zwolnienie ciążowe to takie jak zwykle i mam się nie ruszać z domu najlepiej, że nawet na zakupy mi wyjść nie wolno jeśli w domu jest ktoś kto je może zrobić. Jakaś paranoja, nawet nie wiem jak mam to zorganizować żeby na Święta do rodziny jechać.... Czy mówić ZUSowi o zmianie adresu, ale ta lekarka mi dzisiaj wprost powiedziała że Oni sztab mają taki z przez GPS mogą mnie znaleźć a jak uczciwie powiem o zmianie adresu to mi zabiorą L4... I bądź tu człowieku mądry. Trochę dzisiaj stresu miałam i tak naprawdę czytanie internetu i tych torbielach mnie bardziej uspokoiło niż lekarka... -
AngeKrk wrote:Eh, wydawałoby się, że tak ciąża to taka miła sprawa, ciągle niedowierzam 🙈 nie zdawałam sobie sprawy... Czytałam kiedyś że po biochemie można od razu się starać a też organizm Twój za bardzo nie ma z siebie co wyrzucać bo nie za wiele zdążyło się tam zadziać. Walcz Kochana ☺️
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Wkurzyłam się na tą moją lekarkę i już się umówiłam do tego lekarza co Ci poleciłam. Okazało się że mam torbiel, nie powiedziała mi co to za rodzaj torbieli, powiedziała że to się czasami zdarza gdzie w necie wyczytałam że się często zdarza co brzmi dużo bardziej optymistycznie jednak że to częste przypadki są, gdybym nie zapytała jakiej wielkości jest zarodek to nawet by mi nie powiedziała, serduszko widziałam ale Dopplera nie chciała podpinać i nie wiem czy to dla dobra dziecka czy dlatego że jej się nie chciało. Ja nie wiem, dla mnie to normalne że to pierwsza moja ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko więc nie wiem czy jej nie będę zmieniać. Jeszcze się dowiedziałam że zwolnienie ciążowe to takie jak zwykle i mam się nie ruszać z domu najlepiej, że nawet na zakupy mi wyjść nie wolno jeśli w domu jest ktoś kto je może zrobić. Jakaś paranoja, nawet nie wiem jak mam to zorganizować żeby na Święta do rodziny jechać.... Czy mówić ZUSowi o zmianie adresu, ale ta lekarka mi dzisiaj wprost powiedziała że Oni sztab mają taki z przez GPS mogą mnie znaleźć a jak uczciwie powiem o zmianie adresu to mi zabiorą L4... I bądź tu człowieku mądry. Trochę dzisiaj stresu miałam i tak naprawdę czytanie internetu i tych torbielach mnie bardziej uspokoiło niż lekarka...
To jakaś totalnie beznadziejna baba 😱😱
Z L4 nie wiem jak jest, ja w ciąży miałam po prostu z kodem B żadnej kontroli nie miałam,ale to było chwilę temu, może się zmieniło. Kiedy masz wizytę u tej lepszej?? Który TC ? Masakra, taki stres...
No mam zamiar , ale jesli każe odroczyć ze względów zdrowotnych to odrocze. Jak nie to działam 😅 teraz już więcej chłonę informacji, po czasie. Bo na świeżo to było ciężko2 cs 11/24 cb 💔
Serduszko dziecka słuchamy dopiero od skończonego 10 tc 🙂💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
-
onalola wrote:To jakaś totalnie beznadziejna baba 😱😱
Z L4 nie wiem jak jest, ja w ciąży miałam po prostu z kodem B żadnej kontroli nie miałam,ale to było chwilę temu, może się zmieniło. Kiedy masz wizytę u tej lepszej?? Który TC ? Masakra, taki stres...
No mam zamiar , ale jesli każe odroczyć ze względów zdrowotnych to odrocze. Jak nie to działam 😅 teraz już więcej chłonę informacji, po czasie. Bo na świeżo to było ciężko
No właśnie z koleżanką dzisiaj gadałam i ona w ciąży jeździła po wieżach widokowych, do krk sobie przyjechała i mówiła, że jej koleżanki też kontroli żadnych nie miały. Ale dziwne bo naprawdę o tym głośno, że tych kontroli więcej teraz. Miałam dawać znać ZUSowi o wyjeździe na święta ale chyba nie będę dawać bo jak raz dam znać to później mogą mnie zacząć kontrolować. Cholera wie jak to rozegrać... 🙈
U tego lekarza prywatnie mam wizytę 17 grudnia. Więc już niedługo. Jutro się zaczyna 8tc u mnie. 2msc ciąży się kończą a ja się czuję jakbym w ciąży była 5msc 😅 masakra jak mi się dłuży...
A jak Ty się czujesz? Dobrze, że masz Młodego to Ci trochę zabiera czasu na myślenie ☺️ kiedy masz wizytę u lekarza? Daj znać co powiedział na temat starań dalszych. -
ariete wrote:Serduszko dziecka słuchamy dopiero od skończonego 10 tc 🙂
Chyba nie zawsze 😉 widziałam wiele komentarzy, że dziewczyny w 6tc słyszały serduszko a i dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi że ona serduszko słyszała jak Mała miała 4mm. Moje dzieciątko ma 5mm więc tym bardziej bym słyszała... Zobaczę co mi lekarz prywatnie powie i czy podepnie Dopplera.