X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progeseteron
Odpowiedz

Progeseteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • colormania Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam pytanie. Robiłam dzisiaj progesteron, wiem że bardzo wcześnie ale i tak byłam na badaniach, i wyszedł mi wynik 0,4 ng/ml. Normy podane u mnie w labo to 0,1-0,3 dla fazy folikularnej, ale dla fazy lutealnej to musi być min. 1,2. Wiecie o co z tym chodzi?

2b6d5d935c92dfb214c36d3ba0d8e9de.png
    [*] 14.08.2013 (5 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy,ze jestes przed owu jeszcze

• Unlike Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem: dziś mam 26 dzień cyklu. Temperatura nie drgnęła ani o stopień, ból i śluz owulacyjny występują już od 3 listopada. Testy owulacyjne cały czas negatywne. Dzisiaj robiłam badanie progesteronu (planowo powinnam mieć owulację 7 listopada, więc gin. kazał mi dzisiaj zrobić), a on ledwie 1.57, kiedy dla fazy folikularnej: 0,2-0,4; a dla lutealnej 1,2-15,9. Niby mieści się w normie, ale moje pytanie: dlaczego jest tak bardzo niski? Czy owu już była czy nie? Pogubiłam się w tym wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 22:09

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ