X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progeseteron
Odpowiedz

Progeseteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • colormania Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam pytanie. Robiłam dzisiaj progesteron, wiem że bardzo wcześnie ale i tak byłam na badaniach, i wyszedł mi wynik 0,4 ng/ml. Normy podane u mnie w labo to 0,1-0,3 dla fazy folikularnej, ale dla fazy lutealnej to musi być min. 1,2. Wiecie o co z tym chodzi?

2b6d5d935c92dfb214c36d3ba0d8e9de.png
    [*] 14.08.2013 (5 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy,ze jestes przed owu jeszcze

• Unlike Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem: dziś mam 26 dzień cyklu. Temperatura nie drgnęła ani o stopień, ból i śluz owulacyjny występują już od 3 listopada. Testy owulacyjne cały czas negatywne. Dzisiaj robiłam badanie progesteronu (planowo powinnam mieć owulację 7 listopada, więc gin. kazał mi dzisiaj zrobić), a on ledwie 1.57, kiedy dla fazy folikularnej: 0,2-0,4; a dla lutealnej 1,2-15,9. Niby mieści się w normie, ale moje pytanie: dlaczego jest tak bardzo niski? Czy owu już była czy nie? Pogubiłam się w tym wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 22:09

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ