X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron 6,47
Odpowiedz

Progesteron 6,47

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylabym bardzo wdzieczna za interpretacje mojego wyniku progesteronu 6,47 ng/ml. Badanie mialam w 22dc, 20 dc miałam pecherzyk owu. 23mm , takze badanie bylo 2-3 dni po owulacji.

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki był plan jednak owulacja mi sie przesunęła :(

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zlecone badania hormonów m.in progesteronu i lekarz mi powiedział, że nie ma znaczenia dzień w jakim będę robić, ponieważ normy przypisane są do konkretnych faz cyklu i na tej podstawie ocenia się prawidłowy poziom hormonów. A to lekarz z dużym doświadczeniem, ginekolog-położnik, z tytułem doktora nauk medycznych, to niby powinien się znać... Ale już sama nie wiem co myśleć. Po prostu zgłupiałam, ale przecież nie będę się z nim kłócić.:(

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    A ja mam zlecone badania hormonów m.in progesteronu i lekarz mi powiedział, że nie ma znaczenia dzień w jakim będę robić, ponieważ normy przypisane są do konkretnych faz cyklu i na tej podstawie ocenia się prawidłowy poziom hormonów. A to lekarz z dużym doświadczeniem, ginekolog-położnik, z tytułem doktora nauk medycznych, to niby powinien się znać... Ale już sama nie wiem co myśleć. Po prostu zgłupiałam, ale przecież nie będę się z nim kłócić.:(

normy są podane dla poszczególnych faz cyklu ale mimo to jeśli zbadasz progesteron w I fazie albo pod koniec II fazy to wynik nic Ci nie powie o jego poziomie i o owulacji. Musi być zmierzony 7dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:16

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli najlepiej byłoby iść na monitoring do ginekologa, bo tylko to w 100% da mi potwierdzenie daty owulacji i później umówić się na badanie na 7dpo? Dobrze zrozumiałam? ;)Z tego co widzę na swoim wykresie, jestem umówiona na badanie jeszcze przed owulacją (oczywiście nie dam sobie głowy uciąć, bo u mnie to z ovulacją różnie bywa). Czyli i wynik, i badanie są po prostu bez sensu? Pozdrawiam :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na monitoring najlepiej isc 2-3 dni przed owulacją zeby sprawdzic czy pęcherzyk dominujący jest dojrzały a potem 1-2 dni po podejrzeniu owulacji zeby sprawdzić czy faktycznie była :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ