X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron po owulacjji 7
Odpowiedz

Progesteron po owulacjji 7

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam na progesteronie 6 dni po owulacji wynosił on 36ng/ml czy to nie za wysoki wynik ? Kiedy będę mogła robić testy ?

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny progesteron :) może były 2 pęcherzyki albo może się udało :) testować można niby od 8 dnia, trafiają się przypadki że czuły test pokaże wtedy bladą kreskę, ale to wszystko zależy kiedy zarodek się zagnieździ. Ja nigdy nie wytrzymuje do miesiaczki i zawsze robie testy wczesniej... Najlepiej idź na betę 11/12 dnia, a w miedzyczasie sobie testuj z porannego moczu ;) Powodzenia! :)

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak cały czas od 5 dni temperatura utrzymuje się na poziomie 37 stopni dzisiaj 36,87 to dobrze ? Tak były 2 pęcherzyki jeden po prawej stronie tam gdzie mam jajowód który został w tym miesiącu udrożniony przed owulacją drugiego niestety nie mam ciąża pozamaciczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 21:58

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, współczuję 😔 2 pęcherzyki tłumaczą taki progesteron. Temalperatura to jest tak idywidualna sprawa że z tym nigdy nie wiadomo. Jak nie spada poniżej linii pokrywające to raczej wszystko w porządku. Ale raczej przed miesiaczka na podstawie temperatury nic nie da się powiedzieć o ciąży. Gdyby po dniu spodziewanej miesiączki była wysoka to wtedy można przypuszczać ciążę.

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok super dziękuję za informację :)

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam tylko bo mam pytanie jeszcze odnośnie tych pęcherzyków w 13 dc pęcherzyk wynosił 13 mm właśnie po tej prawie udrożnienionej stronie a po lewej 11 mm jeśli doszło do owulacji to owulacja się przesunęła ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ