X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesteron po owulacjji 7
Odpowiedz

Progesteron po owulacjji 7

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam na progesteronie 6 dni po owulacji wynosił on 36ng/ml czy to nie za wysoki wynik ? Kiedy będę mogła robić testy ?

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny progesteron :) może były 2 pęcherzyki albo może się udało :) testować można niby od 8 dnia, trafiają się przypadki że czuły test pokaże wtedy bladą kreskę, ale to wszystko zależy kiedy zarodek się zagnieździ. Ja nigdy nie wytrzymuje do miesiaczki i zawsze robie testy wczesniej... Najlepiej idź na betę 11/12 dnia, a w miedzyczasie sobie testuj z porannego moczu ;) Powodzenia! :)

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak cały czas od 5 dni temperatura utrzymuje się na poziomie 37 stopni dzisiaj 36,87 to dobrze ? Tak były 2 pęcherzyki jeden po prawej stronie tam gdzie mam jajowód który został w tym miesiącu udrożniony przed owulacją drugiego niestety nie mam ciąża pozamaciczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 21:58

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, współczuję 😔 2 pęcherzyki tłumaczą taki progesteron. Temalperatura to jest tak idywidualna sprawa że z tym nigdy nie wiadomo. Jak nie spada poniżej linii pokrywające to raczej wszystko w porządku. Ale raczej przed miesiaczka na podstawie temperatury nic nie da się powiedzieć o ciąży. Gdyby po dniu spodziewanej miesiączki była wysoka to wtedy można przypuszczać ciążę.

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok super dziękuję za informację :)

• Polcia12 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam tylko bo mam pytanie jeszcze odnośnie tych pęcherzyków w 13 dc pęcherzyk wynosił 13 mm właśnie po tej prawie udrożnienionej stronie a po lewej 11 mm jeśli doszło do owulacji to owulacja się przesunęła ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ