Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację progesteron wyniki
Odpowiedz

progesteron wyniki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron w 20 dniu cyklu to 16,50. Norma fazy lutealnej to 1.2-15.9. Moje cykle sa różne 23-25 dni. Proszę o interpretacje.

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W normie. Warto sprawdzić 3 dni w cyklu. U mnie był ładny na poziomie 23, a okazało się że 2 dni później spadał o połowę i tak co 2 dni.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawowe terminy co i kiedy badać. Krótki opis jak powinno być i o czym mogą świadczyć nieprawidłowości.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab086c314b98.jpg

Frufru lubi tę wiadomość

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś rano zrobiłam badanie progesteronu - moj wynik to 15,380 ng/ml ale to labolatorium ma chyba dziwne normy ... oto one f. folikularna 0,057 - 0,893 środek cyklu 0,121 - 12 f. lutealna 1,83 - 23,9 po menopauzie 0,05 - 0,126 w internecie wszędzie normy są zupełnie inne....
    0,07–1,25 ng/ml – w okresie menopauzy,
    0,28–0,72 ng/ml – podczas fazy folikularnej,
    0,64–1,63 ng/ml – podczas okresu okołoowulacyjnego,
    4,71–18,0 ng/ml – podczas fazy lutealnej.
    Stąd moje pytanie ....czy moj wynik jest prawidłowy?
    Staramy się z mężem o ciąże (pierwsza zakończona poronieniem) tydzień temu prawdopodobnie była owulacja...

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik świadczy o tym że owulacji faktycznie była ;)
    Moja rada-trzymaj się norm danego laboratorium a nie internetowych. Oni mają wykalibrowane po swojemu i wg tego są wyniki.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ