X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Progesterone besins 200
Odpowiedz

Progesterone besins 200

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 17 listopada 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast duphastonu dostałam tym razrm taki lek. Czy ktos juz stosowal? Ja na chwile obecną zjadlam jedna tabletkę rano i czulam sie jak pijana, albo naćpana

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • liven Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 24 lutego 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mi wczoraj gin przepisala Besins i od nowego cyklu od 3dpo mam brac 200mg. Mam niewydolnosc cialka zoltego i niski progesteron. Jestem ciekawa jak to wplynie na poziom progesteronu i temperature. Moze ktos podzielic sie wrazeniami?

    c55f3e3kvtxp8sr9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 24 lutego 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to dostałam mam brać od dzisiaj ale lekarz kazał mi dowcipnie brać 1 rano 2 na noc , że ma lepsze działanie niż połykanie . Oprócz tego dupka 2x1

    Ja akurat jestem po potwierdzonej owulacji więc nie pomogę , jak to jest brać inaczej :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 10:19

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • liven Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 24 lutego 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie mowila jak brac, sadzilam, ze doustnie, wiec chyba tak bede brac. Jaki mialas progesteron 7dpo?

    c55f3e3kvtxp8sr9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 24 lutego 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liven to zależy jakie masz normy w labie , u mnie jak była pierwsza mała beta to między 10 a 15 to tak bez szału

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • liven Debiutantka
    Postów: 8 1

    Wysłany: 26 lutego 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi bardziej o to jaki masz progesteron po owulacji, że dostałaś progesterone besins od gina :)

    c55f3e3kvtxp8sr9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 28 lutego 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam 4 razy więc dostałam samo z siebie :) po owulacji miałam nie dużego nigdy koło 10

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 28 lutego 2018, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwóch cyklach odstawiłam. Zdecydowanie wolę duphaston. Po tym progesterone besins czułam się fatalnie. Bardzo słabo. Dupka biorę w tej samej dawce i jest ok.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 4 marca 2018, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to sprawa jasna. Już wiem skąd to samopoczucie. Dupka biorę 2x2 . Pomyliłam się . Jakoś uwierzyłam że to to samo tak jak mi gin mówiła.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Salome Autorytet
    Postów: 3455 4841

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie od ostatniej kapsułki dostawałyście miesiączkę?


    Edit: Dostałam na 5 dzień od ostatniej tabletki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 09:46

    👩 zero ciąż

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    16.12.2022 - Reprofit • AZ • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, atosiban) - klapa

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Kaska270 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 14 października 2022, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam pytanie bo staramy się z mężem o dziecko już 15 miesięcy.
    Jestem pod stałą kontrolą lekarza. Mam PCOS oraz lekką niedowagę.
    Ostatnio Pani doktor przepisała mi progesterone besins 100 mg rano i 200 mg na wieczór od 17.10 do 26.10 i jeżeli nie pojawi się miesiączka to mam zrobić test ciążowy w pon 31.10. Życzyła powodzenia xd
    Powiedzcie czy którejś z Was udało się po tych tabletkach szczęśliwie zobaczyć dwie kreski?

    Pozdrawiam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ