X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Prolaktyna - ból piersi i brak śluzu
Odpowiedz

Prolaktyna - ból piersi i brak śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalkaa Nowa

Wysłany: 26 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, badalam prolaktyne w zależności od momentu cyklu 20-30 ale mam objawy takie że bolą mnie piersi przez cały czas niezależnie od dnia cyklu plus zanikł mi śluz płodny. Długo szukałam przyczyny żaden lekarz nie skupiał się na prolaktynie bo była w normie tak samo jak wszystkie inne badania. W koncu trafiłam do endokrynologa który się tym zainteresowal i zlecił badanie po obciążeniu i wyszła mi wtedy 11 razy większa, wychodzi na to że mam tak przez stres. Badalam cały panel tarczycowy i przeciwciała i wszystko w normie, glukoza i insulina tak samo stabilnie. A stres mam chyba podświadomy bo nie mogę zajść w ciążę juz 7 cykli i wiem że nie uda mi się go zredukować aby naturalnie obniżyć prolaktyne czynnościowa i nie wiem co mam zrobić. Lekarz przypisał dostinex pol tabletki co 2 tygodnie.

Czy któraś z was miała takie objawy przy prolaktynie ktora jest powiedzmy że w normie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ