X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Proszę o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Proszę o pomoc w interpretacji wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staram się o dzidziusia a dopiero zaczęłam się obserwować i szczerze mówiąc nie wiem, czy w tym cyklu mogłam mieć owulke albo czy mogę ją jeszcze mieć? Dzięki za wszelkie rady i uwagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 23:45

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na Ovu :)

Skoku temperatury nie widać. Co do pozytywnych testów owulacyjnych być może błędnie je interpretujesz - możesz opisać co zobaczyłaś na tych testach?

Wysłany: 16 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za powitanie i odpowiedź :)

Jeżeli chodzi o testy to widziałam mnóstwo cienkich linii przecinających się w taki sposób, że tworzyły wzory przypominające liście paproci a część z nich tworzyła jakby kształt płatków śniegu. W poprzednim cyklu nie miałam jeszcze Afrodyty i stosowałam testy z moczu. W dniu kiedy pojawiły się dwie grube kreski i w kolejnym dniu mocno się przytulaliśmy z mężem, ale niestety nieskutecznie. Ogólnie obserwuję zarówno miękkość szyjki, jej rozpulchnienie otwarcie i ciągnący się śluz, ale dochodzę do wniosku, że to niestety nie wskazuje żebym miała owulację. Będę wdzięczna za każdą uwagę i wskazówki.

Pozdrawiam :)

CzekającaMama
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli testy wykonujesz z mikroskopem - myślałam, że paskowe :) Niestety nie dojdziesz w ten sposób na 100% czy owulacja wystąpiła - ja na Twoim miejscu poszłabym w drugiej części cyklu na USG, aby zobaczyć czy doszło do owulacji - to jedyna metoda dająca pewność.

Wysłany: 16 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednym słowem powinnam już się zapisać do lekarza na USG.
    A Twoim zdaniem, które testy są bardziej wiarygodne: te na ślinę, czy raczej paskowe?
    Dzięki, że mam z kim pogadać o swoich dylematach :)

CzekającaMama
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani jedne ani drugie nie są zbyt wiarygodne. Ale podobno mikroskop owulacyjny jest bardziej wiarygodny od paskowych - jednak nie stosowałam, więc nie potwierdzę.

Wysłany: 16 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jedynym 100% potwierdzeniem, że testy dały prawidłowy wynik i zielone światło dla działania jest mała fasolka :) Powinnam sama to wiedzieć, ale szukam każdego możliwego punktu zaczepienia :( No nic muszę się zebrać w sobie i patrzeć pozytywnie :)
    Dziękuję, za Twoje wsparcie i wiedzę.

CzekającaMama
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ