Przerośnięty pęcherzyk
-
Cześć dziewczyny, na monitoringu miałam dwa pecherzyki z czego lekarz powiedział mi ze jeden jest przerośnięty i nieprawidłowych wymiarów i nic z niego nie będzie a drugi jest ok. O tym przerośniętym lekarz wspominał ze może być pozostałością po poprzednim cyklu w którym nie miałam owu.Po ovitrelle pękły oba. Czy samo pęknięcie tego za dużego pęcherzyka oznacza ze uwolniła się z niego komórka jajowa czy zawsze z pękniętego pęcherzyka się uwalnia ? Jak to jest w praktyce z tymi przerośniętymi pęcherzykami ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 18:06
-
Też jestem ciekawa..
Monitoruje cykl i w prawym jajniku mam od jakiegoś czasu zawsze pęcherzyk 17mm oraz drugi rosnący.
Czy ten jeden to może być luf oraz czy może być przeszkoda w zapłodnieniu drugiego pęcherzyka owulacyjnego?
Andzia35 a jakie ma wymiary ten przerośnięty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 18:34
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka był dość duży ok 3 cm i oprócz niego był drugi 22 mm. Lekarz mówił ze z niego nic nie będzie ale okazało się na monitoringu po owulacji ze pękły jednak oba.. byłam stymulowana clo 1 cykl a w poprzednim cyklu nie miałam owu. Teraz siedzę jak na szpilkach każdy dzień A tobie coś gin mówił o tym dużym pęcherzyku ?
-
Andzia35 wrote:Sesyjka był dość duży ok 3 cm i oprócz niego był drugi 22 mm. Lekarz mówił ze z niego nic nie będzie ale okazało się na monitoringu po owulacji ze pękły jednak oba.. byłam stymulowana clo 1 cykl a w poprzednim cyklu nie miałam owu. Teraz siedzę jak na szpilkach każdy dzień A tobie coś gin mówił o tym dużym pęcherzyku ?
Teraz mam dwa 17mm i 18mm, pewnie ten 18mm lada moment pęknie a ten 17mm znów zostanie.
Tylko zastanawia mnie fakt, czy to nie ma wpływu na brak ciąży aczkolwiek Mój partner ma dość słabe nasienie i raczej tu leży problem..
3cm to faktycznie spory. A mówił, czy to się wchlonie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 19:04
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -