X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Przy nieregularnych cyklach
Odpowiedz

Przy nieregularnych cyklach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karen21 Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się od którego dnia cyklu powinnam zacząć używać testów owulacyjnych...moje cykle są nieregularne 26-36dni.Testy są paskowe zakupione przez allegro.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze od 10dc...zalezy jak dluga masz faze lutealna...srednia ok 14 dni, ale kazda kobieta moze miec inaczej, ale zawsze jest to stale dla jednej kobiety... Czyli najwczesniej owu moze wystapic 12dc najpozniej 26dc...to jest najgorsze wlasnie przy nieregularnych cyklach, bo dlugo trzeba testowac...mam ten sam problem. Mam nadzieje, ze pomoglam :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy takich cyklach to chyba lepiej jest mieć mikroskop owulacyjny,bo mozesz go męczyć do woli kilka razy dziennie na ile Ci starczy baterii ale stopień zadowolenia z nich jest bardzo różny, od zachwytów po przekleństwa;)

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY JAKIE MACIE ZDANIE NA TEMAT TESTÓW OWULACYJNYCH KUPOWANYCH NA ALLEGRO?? NIE JEST TO JAKIEŚ BADZIEWIE?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kuluś Debiutantka

Wysłany: 7 września 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karen! Ja też mam nieregularne cykle, kupowałam paski prawie garściami żeby zobaczyć kiedy mam owulke, aż pewnego dnia powiedziałam dość i kupiłam mikroskop owulacyjny DONNA. Badam się zaraz po okresie aż do wykrycia owulki, jestem bardzo zadowolona z tej metody. Wydawałam m-cznie ok 70 zł na paski przez 3 m-ce, mikroskop owul. kosztował mnie ok 120 zł, używam go już 6 m-cy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ