Pytanie o cykl
-
Hej, moje pytanie jest o cykl z tamtego roku (jestem już mama) , mianowicie zastanawia mnie owulacja moje cykle były zawsze po 31 /32 dni , okres miałam 28 grudnia 2019 i trwał do 1 stycznia, zastanawia mnie kiedy była owulacja (zbliżenie było 3, 6 stycznia i 12) , w lutym już nie dostałam okresu bo jestem już mamą będę starać się o 2 dziecko i muszę poznać swój cykl na nowo, liczę tutaj na pomoc, czy ktoś będzie mi w stanie odpowiedzieć/wytłumaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 18:09
-
A nie czasem zbliżenia w styczniu? Jeżeli masz 31, 32 dniowe cykle a Twoja faza lutealna wynosi 14 dni to owulacje mogłaś mieć około 13-14 stycznia. Czyli jakos 17 - 18 dc.
Klauus lubi tę wiadomość
2 c.s.
Niedoczynność tarczycy
Niewydolność jajników typu II
II w 10 dpo
Beta 10 dpo 11
Beta 12 dpo 61
-
Pinezka wrote:A nie czasem zbliżenia w styczniu? Jeżeli masz 31, 32 dniowe cykle a Twoja faza lutealna wynosi 14 dni to owulacje mogłaś mieć około 13-14 stycznia. Czyli jakos 17 - 18 dc.
-
Możesz spróbować z testami owulacyjnymi. Ja ich używam i dodatkowo chodzę na monitoring do ginekologa i testy w moim przypadku sprawdzają się. Używam tych z allegro horien medical, ale niektorym dziewczynom się nie sprawdzają. Wiadomo, każdy musi dopasować pod siebie 😊 zaczynam robić testy, kiedy zauważam śluz, czyli koło 10 dc, dwa razy koło godz 15 i koło 21 i robię do dnia, kiedy obie są takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej.
Klauus lubi tę wiadomość
2 c.s.
Niedoczynność tarczycy
II w 10 dpo
Beta 10 dpo 11
Beta 12 dpo 61
-
Pinezka wrote:Możesz spróbować z testami owulacyjnymi. Ja ich używam i dodatkowo chodzę na monitoring do ginekologa i testy w moim przypadku sprawdzają się. Używam tych z allegro horien medical, ale niektorym dziewczynom się nie sprawdzają. Wiadomo, każdy musi dopasować pod siebie 😊 zaczynam robić testy, kiedy zauważam śluz, czyli koło 10 dc, dwa razy koło godz 15 i koło 21 i robię do dnia, kiedy obie są takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej.
Dzięki ☺️ na razie nasza mała ma 3 miesiące ale nie chcemy dużej różnicy wieku więc coś będziemy działać 😁 właśnie nawet nas zastanawialo w styczniu tamtego roku kiedy było zapłodnienie bo wszystko liczyłam jedynie z aplikacja no i wychodził nam że przez stosunek tego 6tego stycznia hmmm, widzę że się orientujesz w liczeniu nie to co ja 😁 więc myślisz że moglo być wtedy?
A teraz takie liczenie od nowa tak naprawdę
30tke mam na karku a pytania jak z podstawówki wybacz 😁☺️
-
Wydaje mi się, że do do zapłodnienia doszło 12 stycznia, bo to by wychodziło 1-2 dni przed owulacja przy Twoich cyklach. Jednak 100 % pewności nie ma, bo owulacja mogła zaskoczyć wcześniej 😀
Klauus lubi tę wiadomość
2 c.s.
Niedoczynność tarczycy
II w 10 dpo
Beta 10 dpo 11
Beta 12 dpo 61
-
Ale jeśli Twój cykl trwa 31-32 dni i faktycznie faza lutealna wynosi 14 dni to owulacja powinna być 17-18 dc. Najlepiej obserwować i zapisywać jak tam śluz, bóle w tych dniach i testy owulacyjne to też dobry pomysł.
Klauus lubi tę wiadomość
2 c.s.
Niedoczynność tarczycy
II w 10 dpo
Beta 10 dpo 11
Beta 12 dpo 61
-
Pinezka wrote:Ale jeśli Twój cykl trwa 31-32 dni i faktycznie faza lutealna wynosi 14 dni to owulacja powinna być 17-18 dc. Najlepiej obserwować i zapisywać jak tam śluz, bóle w tych dniach i testy owulacyjne to też dobry pomysł.
Za parę miesięcy będziemy celować w syna haha może się uda 😁Pinezka lubi tę wiadomość
-