X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pytanie o cykl
Odpowiedz

Pytanie o cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klauus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moje pytanie jest o cykl z tamtego roku (jestem już mama) , mianowicie zastanawia mnie owulacja :) moje cykle były zawsze po 31 /32 dni , okres miałam 28 grudnia 2019 i trwał do 1 stycznia, zastanawia mnie kiedy była owulacja (zbliżenie było 3, 6 stycznia i 12) , w lutym już nie dostałam okresu bo jestem już mamą :) będę starać się o 2 dziecko i muszę poznać swój cykl na nowo, liczę tutaj na pomoc, czy ktoś będzie mi w stanie odpowiedzieć/wytłumaczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 18:09

• Klauus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś kobietka pomoże? :(

• Pinezka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie czasem zbliżenia w styczniu? Jeżeli masz 31, 32 dniowe cykle a Twoja faza lutealna wynosi 14 dni to owulacje mogłaś mieć około 13-14 stycznia. Czyli jakos 17 - 18 dc.

Klauus lubi tę wiadomość

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    Niewydolność jajników typu II
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
  • Klauus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka wrote:
    A nie czasem zbliżenia w styczniu? Jeżeli masz 31, 32 dniowe cykle a Twoja faza lutealna wynosi 14 dni to owulacje mogłaś mieć około 13-14 stycznia. Czyli jakos 17 - 18 dc.
    Tak stycznia przepraszam haha 😁😁 dziękuję bardzo za odpowiedź! , a jak teraz sobie policzyć ten cykl? Czekać na następny okres i kupić test na owulacje? Planujemy drugiego dzidziusia ale na spokojnie ☺️

• Pinezka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować z testami owulacyjnymi. Ja ich używam i dodatkowo chodzę na monitoring do ginekologa i testy w moim przypadku sprawdzają się. Używam tych z allegro horien medical, ale niektorym dziewczynom się nie sprawdzają. Wiadomo, każdy musi dopasować pod siebie 😊 zaczynam robić testy, kiedy zauważam śluz, czyli koło 10 dc, dwa razy koło godz 15 i koło 21 i robię do dnia, kiedy obie są takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej.

Klauus lubi tę wiadomość

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
  • Klauus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka wrote:
    Możesz spróbować z testami owulacyjnymi. Ja ich używam i dodatkowo chodzę na monitoring do ginekologa i testy w moim przypadku sprawdzają się. Używam tych z allegro horien medical, ale niektorym dziewczynom się nie sprawdzają. Wiadomo, każdy musi dopasować pod siebie 😊 zaczynam robić testy, kiedy zauważam śluz, czyli koło 10 dc, dwa razy koło godz 15 i koło 21 i robię do dnia, kiedy obie są takie same lub testowa mocniejsza od kontrolnej.

Dzięki ☺️ na razie nasza mała ma 3 miesiące ale nie chcemy dużej różnicy wieku więc coś będziemy działać 😁 właśnie nawet nas zastanawialo w styczniu tamtego roku kiedy było zapłodnienie bo wszystko liczyłam jedynie z aplikacja no i wychodził nam że przez stosunek tego 6tego stycznia hmmm, widzę że się orientujesz w liczeniu nie to co ja 😁 więc myślisz że moglo być wtedy?
    A teraz takie liczenie od nowa tak naprawdę

30tke mam na karku a pytania jak z podstawówki wybacz 😁☺️

• Pinezka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że do do zapłodnienia doszło 12 stycznia, bo to by wychodziło 1-2 dni przed owulacja przy Twoich cyklach. Jednak 100 % pewności nie ma, bo owulacja mogła zaskoczyć wcześniej 😀

Klauus lubi tę wiadomość

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
  • Pinezka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli Twój cykl trwa 31-32 dni i faktycznie faza lutealna wynosi 14 dni to owulacja powinna być 17-18 dc. Najlepiej obserwować i zapisywać jak tam śluz, bóle w tych dniach i testy owulacyjne to też dobry pomysł.

Klauus lubi tę wiadomość

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
  • Klauus Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka wrote:
    Ale jeśli Twój cykl trwa 31-32 dni i faktycznie faza lutealna wynosi 14 dni to owulacja powinna być 17-18 dc. Najlepiej obserwować i zapisywać jak tam śluz, bóle w tych dniach i testy owulacyjne to też dobry pomysł.
    Teraz będę obserwowac wszystko, bardzo dużo czytam tutaj forum i się uczę 😁😁 kupię te testy o których również wspomniałaś 🥰
    Za parę miesięcy będziemy celować w syna haha może się uda 😁

Pinezka lubi tę wiadomość

• Pinezka Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia 😍

Klauus lubi tę wiadomość

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ