Rosnący pęchęrzyk
-
Dziewczyny pomóżcie w środę byłam na monitoringu był to 9 dc , nie było pęcherzyka wiodącego , dziś trzy dni póżniej 12 dc, lekarz stwierdził bardzo dużo płynu w zatoce douglasa. Czy któraś z was tak miała. Testy nie wychodziły pozytywne.
Caroline lubi tę wiadomość
-
niestety nie odpowiem na to pytanie bo nie mam doswiadczenia w kwestii monitoringu. ja będę miała dopiero swój pierwszy w życiu monitoring we wtorek (w 11dc). Też mam problem bo niestety owulacja mi się znowu przesunęła i prawdopodobnie bede ją miała własnie we wtorek. Czy ma sens robienie usg w dniu owulacji? Wiem ze powinno sie je robic na kilka dni przed owulacją ale niestety wizytę mam dopiero we wtorek.. Czy na usg bedzie widac że tego dnia pęcherzyk ma pęknąć albo ze juz pękł?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:35
-
Hej dziewczyny! ja mam dokladanie takie samo pytanie jak kolezanka Aleksia85. Czy monitoring w dniu owulacji ma sens? Ja dzis bylam wlasnie i pani doktor poweidziala mi ze dzis mam dzialac Niemniej pozniej wspomniala ze jest plyn…i ze owulacja mogla juz byc rano albo ze wystapi. Czy ktos wie na jakiej podstawie lekarz stwierdza ze do niej dojedzie? A co oznacza plyn? Z gory dziekuje za podopowiedzAsiasia
-
Asiasia wrote:Hej dziewczyny! ja mam dokladanie takie samo pytanie jak kolezanka Aleksia85. Czy monitoring w dniu owulacji ma sens? Ja dzis bylam wlasnie i pani doktor poweidziala mi ze dzis mam dzialac Niemniej pozniej wspomniala ze jest plyn…i ze owulacja mogla juz byc rano albo ze wystapi. Czy ktos wie na jakiej podstawie lekarz stwierdza ze do niej dojedzie? A co oznacza plyn? Z gory dziekuje za podopowiedz
płyn oznacza że nastąpiła owulacja i pęcherzyk pękł, ale tu mam odpowiedź na moje pytanie jesli lekarka powie że jest pęcherzyk i nie ma płynu to znaczy ze owulki jeszcze nie było a jak stwierdzi płyn i brak pęcherzyka to owulka była? zalezy mi na tym żeby sie dowiedziec czy w ogole mam lub mialam lub bede miala owul;acje w tym cyklu i z którego jajnika
jeszcze jedno pytanie: chcialam jutro zrobic cytologie.. czy mozna robic to badanie w czasie okołoowulacyjnym? Czy to w niczym nie zaszkodzi?Caroline lubi tę wiadomość
-
jak najbardziej jest sens robienia monitoringu w dzień owu - będzie widać wielkość pęcherzyka, a jeżeli będzie już po to gin to potwierdzi bo na jajniku zostanie pozostałość po pęcherzyku. Ja byłam na monitoringu nawet po owulacji, bo gdyby pęcherzyk nie pękł to mogłaby się zrobić torbiel więc warto to sprawdzić
05.2013 [*]
-
mi gin powiedział że mam przyjść na cytologie miedzy 7 a 20 dc. Pod warunkiem, ze 7 dc będzie 3 dni po okresie
-