X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Różne terminy owu wg 2 metod
Odpowiedz

Różne terminy owu wg 2 metod

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Pisałam już o tym w temacie interpretacji wykresu,ale nikt nie odpisał,wiec spróbuję tutaj😊
    Czy możecie spojrzeć proszę na mój wykres.Owulacja jest zaznaczona linią przerywaną,bo śluz i temp pokazało,że owu była wtedy,ale test owulacyjny pokazał że później.Jak myślicie,czy faktycznie wtedy mogłaby owu? Mam niski progesteron i powinnam zacząć brać Duphaston 3 dni po owu.Ostatnio miałam monitoring w 12dc i był piekny pecherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie,noi potem Duphaston,niestety nie udało się i przyszła @.Troche zgłupiałam,bo owu mam o różnym czasie ,raz miałam w 17dc(przy cyklach 25dniowych)potwierdzone na usg,ostatnio 12dc,a teraz 8dc.. Teraz umówiona jestem do gin w 15dc,bo jest na urlopie.Moge spróbować dostać sie do innego w 13dc(pon),ale nie wiem czy to i tak nie za pöźno,bo 5dni po owu😑

ed26ebaa5befc5456443cb3aee692a8b.png

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co byłaś wczoraj u lekarza?

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,byłam.Potwierdził,że owulacja była,ale nie był w stanie określić dokładnie kiedy.Program przesunął mi dzień owulacji na 9dc więc teraz zgadzałoby sie z testami owu i objawami,bolał lewy jajnik i lekarz potwierdzil ze z tego by0a owu.Rano zrobiłam też progesteron i wyszedł 8,46 wiec całkiem nieźle wiec Duphastonu nie przepisał,ale kazał zbadać jeszcze raz progesteron 16dc,czyli 7 dni po owu.Jeśli rośnie to ok,jeśli spada to trzeba dalej leczyć.Najgorsze,że owu mam w róznych dniach cyklu wiec ciężko monitoring zaplanować.Aha,i powiedział,że mam b.dużo śluzu(sama czułam mokro cały dzień),cokolwiek to oznacza,a zawsze miałam sucho po owu.Wiec mam małą nadzieję🙂
    P.S.Dziekuje ze napisalaś,myslalam ze nikt nie czytał tego postu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ