Różne terminy owu wg 2 metod
-
Witam serdecznie.
Pisałam już o tym w temacie interpretacji wykresu,ale nikt nie odpisał,wiec spróbuję tutaj😊
Czy możecie spojrzeć proszę na mój wykres.Owulacja jest zaznaczona linią przerywaną,bo śluz i temp pokazało,że owu była wtedy,ale test owulacyjny pokazał że później.Jak myślicie,czy faktycznie wtedy mogłaby owu? Mam niski progesteron i powinnam zacząć brać Duphaston 3 dni po owu.Ostatnio miałam monitoring w 12dc i był piekny pecherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie,noi potem Duphaston,niestety nie udało się i przyszła @.Troche zgłupiałam,bo owu mam o różnym czasie ,raz miałam w 17dc(przy cyklach 25dniowych)potwierdzone na usg,ostatnio 12dc,a teraz 8dc.. Teraz umówiona jestem do gin w 15dc,bo jest na urlopie.Moge spróbować dostać sie do innego w 13dc(pon),ale nie wiem czy to i tak nie za pöźno,bo 5dni po owu😑
-
Tak,byłam.Potwierdził,że owulacja była,ale nie był w stanie określić dokładnie kiedy.Program przesunął mi dzień owulacji na 9dc więc teraz zgadzałoby sie z testami owu i objawami,bolał lewy jajnik i lekarz potwierdzil ze z tego by0a owu.Rano zrobiłam też progesteron i wyszedł 8,46 wiec całkiem nieźle wiec Duphastonu nie przepisał,ale kazał zbadać jeszcze raz progesteron 16dc,czyli 7 dni po owu.Jeśli rośnie to ok,jeśli spada to trzeba dalej leczyć.Najgorsze,że owu mam w róznych dniach cyklu wiec ciężko monitoring zaplanować.Aha,i powiedział,że mam b.dużo śluzu(sama czułam mokro cały dzień),cokolwiek to oznacza,a zawsze miałam sucho po owu.Wiec mam małą nadzieję🙂
P.S.Dziekuje ze napisalaś,myslalam ze nikt nie czytał tego postu -