X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Różne terminy owu wg 2 metod
Odpowiedz

Różne terminy owu wg 2 metod

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Pisałam już o tym w temacie interpretacji wykresu,ale nikt nie odpisał,wiec spróbuję tutaj😊
    Czy możecie spojrzeć proszę na mój wykres.Owulacja jest zaznaczona linią przerywaną,bo śluz i temp pokazało,że owu była wtedy,ale test owulacyjny pokazał że później.Jak myślicie,czy faktycznie wtedy mogłaby owu? Mam niski progesteron i powinnam zacząć brać Duphaston 3 dni po owu.Ostatnio miałam monitoring w 12dc i był piekny pecherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie,noi potem Duphaston,niestety nie udało się i przyszła @.Troche zgłupiałam,bo owu mam o różnym czasie ,raz miałam w 17dc(przy cyklach 25dniowych)potwierdzone na usg,ostatnio 12dc,a teraz 8dc.. Teraz umówiona jestem do gin w 15dc,bo jest na urlopie.Moge spróbować dostać sie do innego w 13dc(pon),ale nie wiem czy to i tak nie za pöźno,bo 5dni po owu😑

ed26ebaa5befc5456443cb3aee692a8b.png

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co byłaś wczoraj u lekarza?

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,byłam.Potwierdził,że owulacja była,ale nie był w stanie określić dokładnie kiedy.Program przesunął mi dzień owulacji na 9dc więc teraz zgadzałoby sie z testami owu i objawami,bolał lewy jajnik i lekarz potwierdzil ze z tego by0a owu.Rano zrobiłam też progesteron i wyszedł 8,46 wiec całkiem nieźle wiec Duphastonu nie przepisał,ale kazał zbadać jeszcze raz progesteron 16dc,czyli 7 dni po owu.Jeśli rośnie to ok,jeśli spada to trzeba dalej leczyć.Najgorsze,że owu mam w róznych dniach cyklu wiec ciężko monitoring zaplanować.Aha,i powiedział,że mam b.dużo śluzu(sama czułam mokro cały dzień),cokolwiek to oznacza,a zawsze miałam sucho po owu.Wiec mam małą nadzieję🙂
    P.S.Dziekuje ze napisalaś,myslalam ze nikt nie czytał tego postu

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ