Skąpe miesiączki
-
Dziewczyny, co może być powodem skąpego miesiączkowania? Cykle trwają średnio 26 dni. Miesiączka zazwyczaj 5 kiedyś 6.
Zauważyłam, że od kilku cykli nie krwawię obficie czy nawet umiarkowanie.. Pierwszego dnia słabo, drugiego troszkę więcej i kolejne 2/3 dni tylko plamię. Kolor zazwyczaj ciemnoczerwony, brazowy..
Kiedyś było tej krwi znacznie wiecej...
Progesteron w 7 dni po owu w górnych granicach normy..
Staramy, się i staramy.. A dzidzi nie ma
-
U mnie kiedyś tak nie było... Zauważyłam tp na kilka miesięcy przed rozpoczęciem starań. Trzeba gin podpytać. Ty pytałaś swojego doktora? Dziwi mnie to bo ostatnio będąc przed owu, moje endometrium miało 10mm w 9 dniu cyklu. A miesiączka to chyba jak właśnie endometrium się złuszcza. ( chyba, że się mylę) więc czemu krwi mało? Ma to wpływ na te starania?
Mia9292 lubi tę wiadomość
-
Ja w tym cyklu miałam tylko jeden dzień średnio obfitego krwawienia i drugi dzien ale tylko tak do 17. Wieczorem juz tylko plamienie.
Nie wiem, o co chodzi bo normalnie bylo to 4 dni obfitego krwawienia + potem plamienie. Nawet na tabletkach to lepieu wygladalo niz teraz -
Koniczynka niedługo dopiero się wybieram na badania, zobaczymy
póki co zaczęłam pić czerwone winko i jeść migdały, orzechy, ryby itp. pierwszy cykl, zobaczymy czy przyniesie to jakieś rezultaty.
To nasz drugi cykl, gdy staramy się już tak na poważnie.
Wcześniej współżyliśmy 3 lata bez zabezpieczeń i to głównie intensywnie w środku cyklu (bo tylko wtedy mam ochote ) i nigdy nic nie wyszło + te miesiączki dały mi do myślenia. Póki co czekam do września z badaniami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:52
Agata -
Ja teraz też mam skąpe miesiączki, masakra, a kiedyś jak byłam u gina to miałam 9mm endometrium, więc coś powinno się złuszczać...
Jak ktoś podpyta lekarza to dajcie znać.Starania od 12.2017r
03.2018 ciąża bezzarodkowa
10.2018 ciąża ♡♡♡
23.07.2019 Jakub, moja druga miłość 💙💙💙
Czerwiec 2020 kolejne starania:)
-
Jm idz do ginekologa. Chyba ze jestes swiezo po odstawieniu anty no to organizm moze chwile do siebie dochodzc. Poczytaj na necie co znaczy skapa miesiaczka. Jesli spokojnie mogla bys sobie caly dzien z wkladką chodzic to trzeba do gina.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-