X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Śluz płodny/niepłodny
Odpowiedz

Śluz płodny/niepłodny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pamarancza Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest u Was z tym śluzem? Jestem 19dc. Od soboty, przez niedzielę i poniedziałek miałam śluz rzadki, mętny, biały. Zauważałam go rano i było go dość sporo. We wtorek rano zmienił się na przezroczysty, wczoraj czyli w środę rano też był przezroczysty, a wieczorem już znów mętny. Dzisiaj też jest mętny. A test owulacyjny wyszedł pozytywny wczoraj... Czyli ta owulacja jakby była wcześniej? Nic nie rozumiem. Od momentu rozpoczęcia starań mam problemy z tym śluzem. Wcześniej w dni płodne było bardzo "mokro", śluzu przezroczystego miałam dość dużo. A teraz od kilku miesięcy sucho. Dopiero w tym cyklu się ruszyło jak zaczęłam brać inofem. Ale też nie wiem jak to zinterpretować. Czy owulacja mogła być jak ten śluz był taki klarowny?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy owulacje masz potwierdzone monitoringiem? Jak hormony? Czy wszystko jest okej ze zdrowiem? Najpierw zaczyna się od tego. Niewiele kobiet jest w stanie obserwować swój sluz bo cykle musza być perfekcyjne. A u wiekszosci nie są.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ