spadek temp przed owulacja?
-
WIADOMOŚĆ
-
@Destiny80 - niestety temperatura wskazuje na cykl bezowulacyjny. Czy tak jest na pewno, nie wiadomo, musiałabyś mieć monitoring i do tego najlepiej jeszcze badanie progesteronu. Ale jeśli opierać się tylko na temperaturze, no to wychodzi na brak owulacji.
Edit: chociaż jak tak patrzę na te temperatury, to po 17 dc są leciutko wyższe, więc może jednak owu była, ale może była słaba jakościowo, i/lub jest jakiś problem z progesteronem, stąd bardzo nieznaczny wzrost temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 08:53
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
@Klamka - na razie testy owu zapowiedziały owulację, czy do niej dojdzie w najbliższych dniach, to już temperatura powinna pokazać. OF nie wyznaczył owu, bo pomimo skoku temperatura spada, zamiast rosnąć. Poza tym po skoku szyjka powinna się zmaykać, u Ciebie ciągle jest otwarta, no i ciągle masz śluz płodny, a szyjka i śluz też jest ważna w interpretacji wykresu. Nie wiem skąd się wziął ten nagły skok, może organizm się szykował do owu, ale coś nie pykło, może coś zaburzyło temperaturę - stres, jakaś infekcja bezobjawowa...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Hej wszystkim, proszę o poradę. Jestem w 10dc, 8 i 9 dc test owu wyszedł pozytywny szyjka wysoko miękka, śluz wodnisty od 8dc do dziś wręcz mnie zalewa. Wczoraj (9dc) temp 36.68 dzisiaj (10dc) temp 36.6 Mój gin na urlopie przez co nie miałam kontroli cyklu. Jak sądzicie może to oznaczać owulację?
-
czekolada:) wrote:Hej dziewczyny! Przyłącze sie do waszego. wątku dzisiaj miałam spadek temp do 35,7, czy to znaczy ze juz powinnismy zacząć serduszkowanie? Dodam ze przedwczoraj moja temp wynosiła 36,4, wczoraj 36,3 i jest to mój 18 dc:)
-