Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Spoźniona miesiączka a owulacja??
Odpowiedz

Spoźniona miesiączka a owulacja??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ruda Nowa

Wysłany: 4 lipca 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Spożniła mi się miesiączka aż o 7 dni ( stres, wysiłek fizyczny, itp). Razem z partnerem staramy się o babasa i bardzo bym chciała już w tym cyklu zajsc w ciąze.
    Praktycznie miałam ostatnio regularny okres. 25 czerwca powinnam mies okres a dostałam 1 lipca. Teraz nie wiem kiedy dokłanie bede przechodzic owulację. Czy jesli okres został przesuniety to i owulacja też się przesunie ?? Zakupiłam test owulacyjny, tylko nie jestem pewna kiedy zacząć badanie.

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczełaś nowy cykl i na dobrą sprawę przecież nie wiadomo ile on będzie trwał więc trudno odpowiedzieć na to pytanie. Wiadomo tylko że owulacja występuje 14 dni przed miesiączką, więc kiedy była w poprzednim cyklu sobie wyliczysz ale kiedy teraz będzie to jak wróżenie z fusów. Mierz tepmeraturę, badaj szyjkę i obserwuj śluz , a testy to też loteria

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ