X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację stwierdzone owulacje brak ciąży spóźniony okres co miesiąc
Odpowiedz

stwierdzone owulacje brak ciąży spóźniony okres co miesiąc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    może tutaj mi ktoś podpowie co się dzieje ze mna … naczytałam się już wszystkiego i nic nie pasuje do mojej sytuacji..
    Tydzień przed okresem mam plamienia i przychodzi po tych plamieniach jednodniowy okres i znów plamienia. To nie jednorazowa sytuacja tak jest co miesiąc.
    Byłam na monitoringu nie raz i mimo stwierdzonej owu w 13-14 dc okres ten właściwy jednodniowy przychodził i tak dopiero 30-31 dc
    Czuje ze co miesiąc mam owu wlasnie w 13-14 dc a i tak okres przychodzi spóźniony a są plamienia tydzień przed.

Progesteron super, podwyższona prolaktyna bardzo i stwierdzone „lekkie?” pcos przez endokrynologa mimo prawidłowego obrazu jajników ale stosunek Lh/fsh 1,4 i androstendiol podwyzszony.
    Jednak skoro są owulacje to teoretycznie jest wszystko Ok tak wszedzie jest napisane :/

Nic z tego nie rozumiem..

Starania trwają już prawie dwa lata

Proszę może któraś z was ma jakis pomysł …

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówi Twój ginekolog na te plamienia? Dlaczego okres ma być spóźniony, skoro piszesz, że owulację masz w 13-14 dc a okres pojawia się w 30-31 dc? Może masz po prostu długą fazę lutealna, średnio trwa ona 12-16 dni. U Ciebie by wychodziło, że ta faza trwa 16-18, trochę dlugo, ale może taki jest Twój organizm. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem.

Czy Twój partner miał badanie nasienia? Jesli nie to koniecznie go wyślij na takie badanie, może problem leży po jego stronie.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵

👩🏻 31
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 33
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ