X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stymulacja letrozolem własnych cykli owulacyjnych
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem własnych cykli owulacyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudia k Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Lekarka zaproponowała mi że przy moich długich cyklach 35 dniowych może mi zaproponować stymulację letrozolem, aby je skrócić. Miałam monitoring , wg monitoringu mam owulację koło 21-22 cyklu, czyli dosyć późno. Jednak ostatecznie ta owulacja występuje i pęcherzyk pęka. Niemniej lekarka zasugerowała, że może być tak że przez długa fazę folikularna ta komórka jajowa zdąży się zdegenerować do tego czasu. Nie mam pcos, mam jeden jajnik policystyczny, endometrium przed owu 10mm.
    Czy komuś skrócenie naturalnego cyklu pomogło przy staraniach ? Pytanie jest skierowane do osób w takiej samej sytuacji , czyli z własnymi owulacyjnymi cyklami, a nie do osób u których nie było owulacji a po letrozolu jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 10:45

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • Peachy Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mam podobną sytuację - to znaczy długie (33-35 dni) cykle, jajniki policystyczne, owulacja niby jest wg moich obserwacji (ostatnio testy owulacyjne „prawie” pozytywne w 21-22 dniu, po kilku dniach wzrost temperatury) ale w usg w 15 ani 29 dniu nie było widać pęcherzyka Graafa ani ciałka żółtego, jedynie płyn w zatoce douglasa (lekarka nie umiała mi powiedzieć definitywnie czy owulację miałam czy nie). Więc ja stawiam, że owulacja jest, ale jakaś taka beznadziejna i nie rosną mi te pęcherzyki odpowiednio. Zaczęłam brać letrozol (z tego co wiem jakaś malutka dawka), w moim przypadku w związku z przygotowaniem do IUI. Dam znać co z tego się wyhoduje i jak to się potoczy dalej :P

♀️ PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    ♂️ morfologia 0%

🔜 IUI
  • CzekającNaNumer2 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na miesiączkę, wywołana duphastonem. By zacząć przyjmować letrozol.
    Pierwsza ciąża stymulowana lametta (letrozol) i w 2 cyklu ciąża. Gdzie 6 wcześniejszych clo i nic nawet pęcherzyka dominującego.
    Ja mam pcos ale nie mam w ogóle miesiączek bez wywołania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 14:53

202107055365.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ