szyjka macicy
-
Witam ekspertki. Mam problem z szyjka macicy. Tzn z jej badaniem. Nie za bardzo czuje roznice. Jaka powinna byc w okresie plodny? Miekka? Wysoko czy nisko? Zastanawiam sie jak to porownac. Czy wogole badanie codzienne ma sens i faktycznie ulatwia okreslic owulacje?
-
Heh, to ja w celu wywołania u Was uśmiechów powiem, że osobiście mam schizę przy badaniu szyjki w okresie płodnym. Powodem mojej schizy jest to, że mam wtedy wrażenie, iż "przeszkadzam pływakom w wykonywaniu obowiązków". Z różnych logicznych i biologicznie uzasadnionych względów jest to pewnie podejście absurdalne, ale w związku z tym szyjka została u mnie ograniczona do rodzaju domowego testu ciążowego
Jadhira lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Hej,
wczoraj wyczułam na szyjce (jeśli w końcu udało mi się ją poprawnie znaleźć;P) takie podłużne wgłębienie, jakbym dotykała ust. Czyli oznacza to, że jest otwarta? A skoro mogę ją dotknąć, to nie jest wysoko? Chociaż dość się muszę natrudzić, by dosięgnąć, ale dam sobie głowę uciąć, że były momenty kiedy nic nie mogłam dosięgnąć.
-