X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Szyjka macicy: otwarta czy zamknięta?
Odpowiedz

Szyjka macicy: otwarta czy zamknięta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Zaczęłam badać swoją szyjkę, ale mam problem z rozróżnieniem czy jest ona otwarta czy zamknięta 😕 Może potraficie mi wytłumaczyć jakoś tak łopatologicznie 😅 Jak ja sprawdzić, jak to wyczuć? Dziękuje 🙏🏻🙏🏻

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj wrote:
    Czesc! Zaczęłam badać swoją szyjkę, ale mam problem z rozróżnieniem czy jest ona otwarta czy zamknięta 😕 Może potraficie mi wytłumaczyć jakoś tak łopatologicznie 😅 Jak ja sprawdzić, jak to wyczuć? Dziękuje 🙏🏻🙏🏻
    Ja też mam z tym problem, ale zauważyłam, że w dniach okołowulacyjnych jak dotykam czubka szyjki to czuję taki dołek jakby, czyli chyba jest otwarta a już po owulacji jak dotykam to nie czuję dołka tylko taką jakby hmm kropkę? 🤔 Czyli chyba wtedy jest zamknięta 😅

• mil_ka Nowa

Wysłany: 15 maja 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Na ile dni przed owulacją zauważacie zmiany w szyjce macicy? Ona staje się miękka i otwarta od razu jak tylko zaczynają się dni płodne czy mięknie stopniowo? Mam wrażenie, że u mnie nic a nic się nie zmienia, a mam ok. 3 dni do owulacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ