X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Temperatura
Odpowiedz

Temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Niestety kotka nie udało się uratować. Ogromny smutek, bo był jak członek rodziny.
    Ten cały stres do tego - to chyba byłby cud gdyby była ciąża…
    O rany tak strasznie mi przykro 🥺🥺 przytulam mocno <3 nie stresuj się, myśl że teraz za tęczowym mostem jest mu też dobrze <3

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam na Twoi wykres i po owu temperatura utrzymuje się wyżej niż przed, także wszystko wyglada dobrze 😊

Mam nadzieję. W poniedziałek planuję zrobić test. Ale się boję 🙈

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kotka nie udało się uratować. Ogromny smutek, bo był jak członek rodziny.
    Ten cały stres do tego - to chyba byłby cud gdyby była ciąża…

Bardzo mi przykro ❤️

Vanilliowaczekolada lubi tę wiadomość

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • kociamama Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Zazwyczaj to wygląda tak że przed owu masz temperatury poniżej średniej swojej temperatury (np przed owu masz niżej niż 36,5) po owulacji masz skok wywołany progesteronem i temperatury wtedy są wyższe od średniej (np są wyższe niż 36,5) potem jeśli okres się zbliża i progesteron zaczyna spadać to temperatura znowu idzie w dół
    Czyli owu trzeba liczyć dzień przed wzrostem temperatury?

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Czyli owu trzeba liczyć dzień przed wzrostem temperatury?

Raczej liczy się ovu gdy jest skok temperatury. Czyli masz nagły spadek a potem wzrost to w ten wzrost jest ovu. Po ovu tempka nadal jest wyższa niż była przed owulacją

kociamama lubi tę wiadomość

• kociamama Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Raczej liczy się ovu gdy jest skok temperatury. Czyli masz nagły spadek a potem wzrost to w ten wzrost jest ovu. Po ovu tempka nadal jest wyższa niż była przed owulacją
    Dziękuję! Do tej pory żyłam w błędnym przekonaniu, że owu trzeba liczyć w ostatni dzień przed wzrostem

endometrioza

ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Dziękuję! Do tej pory żyłam w błędnym przekonaniu, że owu trzeba liczyć w ostatni dzień przed wzrostem

Na stronę parenting sobie wejdź. Tam dużo o tym piszą 🙂https://parenting.pl/objawy-owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 21:33

kociamama lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Na stronę parenting sobie wejdź. Tam dużo o tym piszą 🙂https://parenting.pl/objawy-owulacji

Natka, akurat pod tym linkiem jest napisane: "Podniesiona temperatura ciała pojawia się tuż po owulacji i trwa około dwa tygodnie" 🤔

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się uczyłam że owu jest przed skokiem i nawet apka tak mi wpisywała owulke 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Natka, akurat pod tym linkiem jest napisane: "Podniesiona temperatura ciała pojawia się tuż po owulacji i trwa około dwa tygodnie" 🤔

Na internecie jest , że w owulację tempka rośnie a często przed tym wzrostem jest spadek. https://www.szpitalzelazna.pl/wszystko-co-powinnas-wiedziec-o-owulacji-dla-zaawansowanych/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:

Ilona a wcześniej jest napisane "temperatura w czasie owulacji podnosi się o kilka kresek". W ten link szpitalzelazna sobie wejdź. Tam to lepiej jest napisane

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Ja też się uczyłam że owu jest przed skokiem i nawet apka tak mi wpisywała owulke 🤔

Felinka mi apka wpisuje w dzień skoku owulację i na Internecie bardzo dużo o tym czytałam bo lubię być dobrze poinformowana 🙂

• kociamama Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza temperatura chyba i tak jest tylko potwierdzeniem, że owu już u mnie była. Chociaż jeśli miałabym się sugerować objawami to byłam przekonana że owu była wczoraj, a nie tak jak pokazuje apka

endometrioza

ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Dzisiejsza temperatura chyba i tak jest tylko potwierdzeniem, że owu już u mnie była. Chociaż jeśli miałabym się sugerować objawami to byłam przekonana że owu była wczoraj, a nie tak jak pokazuje apka

To możliwe bo ta tempka wczorajsza jest wyższa od tych wcześniejszych. Zaznaczyłaś wczoraj śluz i szyjkę?

• kociamama Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    To możliwe bo ta tempka wczorajsza jest wyższa od tych wcześniejszych. Zaznaczyłaś wczoraj śluz i szyjkę?
    Nie, bo nigdy nie sprawdzalam szyjki i nawet nie wiem czy umiałabym ją poprawnie ocenic, a z ocena śluzu też mam problem, bo wydaje mi się że mam go bardzo mało, a nie chce wpisywać błędnych info

endometrioza

ciąża naturalna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malakejti wrote:
    Nie, bo nigdy nie sprawdzalam szyjki i nawet nie wiem czy umiałabym ją poprawnie ocenic, a z ocena śluzu też mam problem, bo wydaje mi się że mam go bardzo mało, a nie chce wpisywać błędnych info

I może dlatego tak ci apka owulację zaznaczyła, że była gdy był śluz. Jak już śluz nie wpisany to i apka nie brała tego dnia pod uwagę

• kociamama Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    I może dlatego tak ci apka owulację zaznaczyła, że była gdy był śluz. Jak już śluz nie wpisany to i apka nie brała tego dnia pod uwagę
    Masz rację, dodałam teraz z ciekawości śluz do wczorajszego dnia i przesuwa mi wtedy owu na wczoraj 😉

Natka23 lubi tę wiadomość

endometrioza

ciąża naturalna
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ