X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację temperatura a śluz
Odpowiedz

temperatura a śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rachelgreen Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie, czy możliwe jest, by nie było owulacji, kiedy pojawił się płodny śluz?
    Badam dopiero pierwszy cykl (w poprzednim wprowadzałam obserwacje, ale temperatury mierzyłam dopiero w ostatnich dniach cyklu). Półtora miesiąca temu odstawiłam antykoncepcję hormonalną. W tym cyklu wszystko szło pięknie, dokładnie w tych dniach kiedy ovufriend wyznaczył mi dni płodne pojawił się "piękny" ;) płodny śluz, ale nie zanotowałam wyraźnego skoku temperatury a ovu pisze, że nie wykrył owulacji :( (Inna sprawa, że na początku cyklu temperaturę miałam 36,48 a teraz 36,7 więc jakiś tam skok jest, ale chyba niewystarczający?
    Od pojawienia się śluzu minęło już około 4 dni, czy możliwe, że ovu wystąpi później?
    Będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi.

• rachelgreen Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, po zignorowaniu jednej temperatury, która była zmierzona godzinę później niż zwykle, pojawiła się kreska z owulacją :)
    wobec tego mam pytanie, czy ginekolog na podstawie usg jest w stanie potwierdzic czy wystąpiła owulacja tydzień po jej wystąpieniu? Akurat mam umówioną wizytę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ginekologa to nie wiem czy jest w stanie. Ale u mnie np. czas śluzu płodnego trwał zawsze ok 6 dni i 7 dnia występowała (podejrzewam) owulacja. Po tym dniu zanikał śluz. Co najdziwniejsze w tym wszystkim zawsze miałam go dużo, ale zdażył się miesiąc, gdzie praktycznie nie miałam go w ogóle (musiałam się "dogrzebywać" i sądziłam, że coś się popsuło... I własnie w tym miesiącu zaszłam w ciążę :D Więc nie ma reguły już na nic w tej kwestii.

• nandelle Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG, jeżeli była owulacja powinna być widoczna niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa oraz widoczne ciałko żółte. Z tym że nie do końca będzie to miarodajne, bo za ciałko można wtedy wziąć struktury które były na jajniku już od początku cyklu.

km5stv733q4a0noe.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ