X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację temperatura a śluz
Odpowiedz

temperatura a śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rachelgreen Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie, czy możliwe jest, by nie było owulacji, kiedy pojawił się płodny śluz?
    Badam dopiero pierwszy cykl (w poprzednim wprowadzałam obserwacje, ale temperatury mierzyłam dopiero w ostatnich dniach cyklu). Półtora miesiąca temu odstawiłam antykoncepcję hormonalną. W tym cyklu wszystko szło pięknie, dokładnie w tych dniach kiedy ovufriend wyznaczył mi dni płodne pojawił się "piękny" ;) płodny śluz, ale nie zanotowałam wyraźnego skoku temperatury a ovu pisze, że nie wykrył owulacji :( (Inna sprawa, że na początku cyklu temperaturę miałam 36,48 a teraz 36,7 więc jakiś tam skok jest, ale chyba niewystarczający?
    Od pojawienia się śluzu minęło już około 4 dni, czy możliwe, że ovu wystąpi później?
    Będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi.

• rachelgreen Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, po zignorowaniu jednej temperatury, która była zmierzona godzinę później niż zwykle, pojawiła się kreska z owulacją :)
    wobec tego mam pytanie, czy ginekolog na podstawie usg jest w stanie potwierdzic czy wystąpiła owulacja tydzień po jej wystąpieniu? Akurat mam umówioną wizytę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ginekologa to nie wiem czy jest w stanie. Ale u mnie np. czas śluzu płodnego trwał zawsze ok 6 dni i 7 dnia występowała (podejrzewam) owulacja. Po tym dniu zanikał śluz. Co najdziwniejsze w tym wszystkim zawsze miałam go dużo, ale zdażył się miesiąc, gdzie praktycznie nie miałam go w ogóle (musiałam się "dogrzebywać" i sądziłam, że coś się popsuło... I własnie w tym miesiącu zaszłam w ciążę :D Więc nie ma reguły już na nic w tej kwestii.

• nandelle Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG, jeżeli była owulacja powinna być widoczna niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa oraz widoczne ciałko żółte. Z tym że nie do końca będzie to miarodajne, bo za ciałko można wtedy wziąć struktury które były na jajniku już od początku cyklu.

km5stv733q4a0noe.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ