X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Temperatura ciała
Odpowiedz

Temperatura ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam temperture na codzień od 35,0 do 35,4 najwyższa jaka mialam to 36,4. Czy to normalne mieć tak niską temp. Czy ktoras z was tez tak ma? Czy moze to wplynac na plodnosc,albo owulacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 17:43

• ewa1981 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też należę do osób z niską temperaturą :) Jeśli nie obserwujesz u siebie niepokojących objawów (osłabienie, apatia, senność, zawroty głowy) to wszystko jest ok. Dla "spokojności" możesz zrobić sobie morfologię.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zbadać tarczycę. Przy niedoczynności jest niska podstawowa temperatura ciała.

agataq, Veri lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze nie jestem sama :) jutro ide do gin. mam nadzieję że da mi skierowanie na hormony w tym również na tarczycę. Od roku się staramy i nie ma fasolki. . Pozdrawiam

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yggv

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam roznie.
    Temperatura zalezy od wielu czynnikow, a no i trzeba pamietac ze kazda z nas jest inna wiec mozliwe ze temp 35 do 35,4 to Twoja normalna temp :)

Jak dla mnie nie ma sie czym przejmowac :)

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • agataq Nowa

Wysłany: 22 lipca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem z tych o obniżonej temperaturze. Nakazano mi na wszelki wypadek zbadać sobie tarczycę.
    Zrobię to dla swiętego spokoju, bo samopoczucie mam ok

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ