Test owulacyjny a temperatura
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny. Spójrzcie na mój wykres, bo trochę zgłupiałam. Według testu owulaxyjnego owu powinna być już jakiś czas temu, według temp jest jej brak.....nie wiem co myśleć.Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩 -
Wygląda tak jakby nie było owulacji, nie wiem czemu bardziej wierzyć czy testom czy temperaturze, są różne opinie. Jak nie miałaś żadnych innych objawów wskazujących na owulację to na razie wygląda to na cykl bezowulacyjny, chyba że nagle skoczy temp. Ja też tak miałam teraz, że nie było skoku, tylko takie minimalne wahania, ale bolał mnie strasznie brzuch, miałam plamienie i płodny śluz więc mimo tej temp zakładam, że była owulacja. Spróbuj za parę dni jeszcze zrobić test owulacyjny
-
nikolaem wrote:Wygląda tak jakby nie było owulacji, nie wiem czemu bardziej wierzyć czy testom czy temperaturze, są różne opinie. Jak nie miałaś żadnych innych objawów wskazujących na owulację to na razie wygląda to na cykl bezowulacyjny, chyba że nagle skoczy temp. Ja też tak miałam teraz, że nie było skoku, tylko takie minimalne wahania, ale bolał mnie strasznie brzuch, miałam plamienie i płodny śluz więc mimo tej temp zakładam, że była owulacja. Spróbuj za parę dni jeszcze zrobić test owulacyjnyNela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
Nie chodzi o wierzenie bardziej testom czy bardziej temperaturze, bo te dwie rzeczy służą innym celom. Testy pokazują pik LH, który w teorii poprzedza owulację, ale jej nie potwierdza! Więc to, że test wyjdzie pozytywny nie oznacza, że ona na pewno będzie.
Owulację potwierdza temperatura, ALE i tak nie można za jej pomocą wyznaczyć dokładnego jej dnia. Zakłada się, że najczęściej dochodzi do niej dzień przed skokiem, ale to nie jest żadna reguła.
Więc jeśli chcecie wiedzieć, czy doszło do owu - patrzcie na temperaturę. Ale nie na skok, tylko na 3 wyższe temperatury, bo dopiero 3. wyższa temperatura potwierdza, że do owulacji doszło i że już się jest w fazie lutealnej.
Za to jeśli chcecie dowiedzieć się, czy do owu już jest blisko, żeby najlepiej trafić ze staraniami - to korzystajcie z testów, ALE miejcie świadomość, że do tej owulacji wcale nie musi dojść po pozytywnym teście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:27
Klamka82 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nikolaem wrote:Niestety nie mam... Sorka miało być ze w czasie owu było 36,12, źle mi się napisało.Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
nikolaem wrote:5 dni temu powinna być, ale nie ma. Test robiłam jakoś tydzień temu i był negatywny, boję się zrobić kolejny i znowu rozczarować...Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
Zrobię, zrobię, ale jakoś za parę dni. Bo w moim przypadku jest tak, że albo to jest ciąża, albo jakieś totalne zaburzenia - zrobiłam właśnie test owulacyjny tak o sobie bo został mi ostatni i znowu pozytywny, czyli od czasu owulacji (dzisiaj jest 17 dpo). Więc jak zobaczę jedną kreskę na teście ciążowym to będzie to oznaczać problemy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 13:20
-
nikolaem wrote:Zrobię, zrobię, ale jakoś za parę dni. Bo w moim przypadku jest tak, że albo to jest ciąża, albo jakieś totalne zaburzenia - zrobiłam właśnie test owulacyjny tak o sobie bo został mi ostatni i znowu pozytywny, czyli od czasu owulacji (dzisiaj jest 17 dpo). Więc jak zobaczę jedną kreskę na teście ciążowym to będzie to oznaczać problemy...Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
Tak intensywnie to od stycznia. Byłam wtedy u lekarza, powiedział że wszystko jest okej i potwierdził owulację. Potem pojechałam za granicę na pół miesiąca i się cykl rozregulował, @ spóźnił się o 5 dni, czyli cykl trwał 37 dni, myślałam, że to tylko tak jednorazowo i kolejny znowu będzie trwać 32 dni. Dzisiaj już 44 dzień i dalej nic... Najgorsza ta niska temperatura ;/
M5ilena a u Was od kiedy starania? -
nikolaem wrote:Tak intensywnie to od stycznia. Byłam wtedy u lekarza, powiedział że wszystko jest okej i potwierdził owulację. Potem pojechałam za granicę na pół miesiąca i się cykl rozregulował, @ spóźnił się o 5 dni, czyli cykl trwał 37 dni, myślałam, że to tylko tak jednorazowo i kolejny znowu będzie trwać 32 dni. Dzisiaj już 44 dzień i dalej nic... Najgorsza ta niska temperatura ;/
M5ilena a u Was od kiedy starania?Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩