Testy czy temperatura?
-
Cześć,
dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i rozpoczęliśmy starania. Od tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury i mam obecnie taki dylemat - należy wierzyć testom owulacyjny czy terminowi owulacji wyznaczonemu przez ovu na podstawie temperatur? Wykonałam testy Clearblue - fioletowy i różowy dały wynik pozytywny 12 sierpnia, od 14 wyniki negatywne, więc wg ich wskazań owulacja powinna być 13 lub 14 sierpnia, a ovu wskazuje na 15... W tym miesiącu ostatnie przytulanie było w nocy z 12 na 13 sierpnia i nie wiem czy spisać miesiąc na straty 🙁 -
Ania162 wrote:Cześć,
dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i rozpoczęliśmy starania. Od tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury i mam obecnie taki dylemat - należy wierzyć testom owulacyjny czy terminowi owulacji wyznaczonemu przez ovu na podstawie temperatur? Wykonałam testy Clearblue - fioletowy i różowy dały wynik pozytywny 12 sierpnia, od 14 wyniki negatywne, więc wg ich wskazań owulacja powinna być 13 lub 14 sierpnia, a ovu wskazuje na 15... W tym miesiącu ostatnie przytulanie było w nocy z 12 na 13 sierpnia i nie wiem czy spisać miesiąc na straty 🙁
Raczej bym przyjęła zasadę regularnego współżycia w okresie płodnym czyli przed owulacją aż do 3 dni po. Jeśli owu masz w okolicach 15 dnia to wspolzyj od 10 do 20 co dwa dni max i nie będziesz się stresować że ominelas owu ☺️ -