X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy czy temperatura?
Odpowiedz

Testy czy temperatura?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania162 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i rozpoczęliśmy starania. Od tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury i mam obecnie taki dylemat - należy wierzyć testom owulacyjny czy terminowi owulacji wyznaczonemu przez ovu na podstawie temperatur? Wykonałam testy Clearblue - fioletowy i różowy dały wynik pozytywny 12 sierpnia, od 14 wyniki negatywne, więc wg ich wskazań owulacja powinna być 13 lub 14 sierpnia, a ovu wskazuje na 15... W tym miesiącu ostatnie przytulanie było w nocy z 12 na 13 sierpnia i nie wiem czy spisać miesiąc na straty 🙁

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania162 wrote:
    Cześć,
    dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i rozpoczęliśmy starania. Od tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury i mam obecnie taki dylemat - należy wierzyć testom owulacyjny czy terminowi owulacji wyznaczonemu przez ovu na podstawie temperatur? Wykonałam testy Clearblue - fioletowy i różowy dały wynik pozytywny 12 sierpnia, od 14 wyniki negatywne, więc wg ich wskazań owulacja powinna być 13 lub 14 sierpnia, a ovu wskazuje na 15... W tym miesiącu ostatnie przytulanie było w nocy z 12 na 13 sierpnia i nie wiem czy spisać miesiąc na straty 🙁

Raczej bym przyjęła zasadę regularnego współżycia w okresie płodnym czyli przed owulacją aż do 3 dni po. Jeśli owu masz w okolicach 15 dnia to wspolzyj od 10 do 20 co dwa dni max i nie będziesz się stresować że ominelas owu ☺️

age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS no i pamiętaj że plemniki mogą sobie trochę poczekać na jajeczko więc myślę że nawet jeśli była 15stego to nic straconego jeszcze

age.png
  • Ania162 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🙂 Jednak nie mamy możliwości by stosunki odbywały się tak często (wyjazdy w pracy) i tak się zastanawiam co jest pewniejsze 🙁

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że test pewniejszy, bo na temperaturę wpływać może wiele czynników. Ale prawda taka, że pewność co do owulacji jest wtedy gdy cykl zakończy się ciążą.

Sowa2684 lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ