X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owu NEGATYWNY? POZYTYWNY?
Odpowiedz

Testy owu NEGATYWNY? POZYTYWNY?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. robie od kilku dni testy zeby nie przegapic owulki, mimo ze w ostatnich 2 cyklach wskazywalo na 17dc. dzis jest 13dc i wyszedl mi test pozytywny (LH VITAM paskowy) po kilku godzinach zrobilam inny (AMIL plytkowy) zeby sie upewnic bo troche wczesnie mi sie wydawalo. no i drugi test jest z widoczna kreseczka ale wyglada na negatyw.

oczywiscie nie pogardze i bede wieczorem sie starac z gaszkiem, ale zastanawia mnie to dlaczego wyszly dwa inne testy. mam ta owulke czy raczej nie? temp odpada w ost dniach, bo przesypiam godzine pomiaru i wychodzi zawyżona.

jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2013, 17:51

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. zrobilam dzis kolejny tez owu i wyszedl o dziwo pozytywny (LH VITAM) mimo ze to 13dc a normalnie mialam 17dc. ovu nie pokazuje bo spitolilam sprawe z temp. przespalam kilka razy i wychodzi zawyżona. po kilku godzinach żeby się upewnić zrobilam kolejny (AMIL plytkowy) i niby jest kreseczka, ale test uznaję za negatywny. brzuch mnie troche pobolewa, ale tak raczej inaczej niż normalnie na owulkę.

oczywiście nie pogardze i będę wieczorem działać, ale zastanawia mnie czy to jest możliwe żeby owulka się przesunęła? możliwe żeby 2 testy były inne? miałyście takie przypadki?

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalitria sorki, ze dopiero teraz odpisuje, ale nie widzialam Twojego posta wczesniej...Otoz mialas szczescie, ze wykrylas ten skok lh. U wielu kobiet utzrymuje sie on tylko przez kilka godzin, wiec jesli wykrylas pik LH pod sam koniec to drugi test owu juz go nie musial wykryc, bo poziom tego gormonu u ciebie po prostu szybciej spadl kochana...nic w tym zlego...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ