X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Natkat Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Test lh potrzebuje troche czasu by się wybarwic. Rob dalej moze kreska wybije jeszcze bardziej jak nie to można to uznać za pik
    Bardzo dziękuję, to mój pierwszy cykl, więc dopiero się uczę 🙂

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkat wrote:
    Spokojnie tutaj sa dziewczyny juz doświadczone i chetnie pomoga wiec warto pytac.

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Cześć dziewczyny, czy zdarza Wam się mieć ból piersi na kilka dni przed owulacją albo jeszcze wcześniej? Zastanawiam się czy jest szansza, że u mnie wystąpi owulacja.. Poprzedni cykl na pewno był bezowulacyjny z powodu bardzo wysokiej prolaktyny, która wzrosła na skutek przyjmowanych leków. Odstawiłam leki i hormon ten spadł do prawidłowej wartości w ciągu tygodnia. Podczas wysokiej prolaktyny miałam ogromny ból piersi i okres przyszedł o 2 tygodnie za wcześnie.
    Miałam nadzieję, że jak unormował się hormon to jest szansa na owulację w tym cyklu, ale już sama nie wiem. Znów bolą mnie piersi, chociaż nie jest to silny ból, ale trwa od 14 dc, przy czym cykle mam 35 dniowe (poza ostatnim, który trwał 21 dni). Teraz mam 17 dc. Piersi zawsze bolały mnie jakiś czas przed okresem, mam nadziejęm, że on się nie zbliża na razie 😟 Podobno w okolicach owulacji mogą też boleć piersi, ale nic nie wskazuje na to, żeby miała zaraz przyjść. Co prawda dwa dni temu miałam chyba rozciągliwy śluz, ale temperatura bardzo delikatnie wzrosła i już zaczęła spadać. Od kilku dni robię testy owulacyjne i w ogóle nie pojawia się druga kreska. Dziwi mnie to trochę. Nawet w poprzednim cyklu bezowulacyjnym miałam lekko widoczne kreski na testach od 15 dc, później ciemniały, ale piku nie złapałam. Gdyby nie ten ból piersi, to myślałabym, że po prostu później testy owulacyjne będą ciemnieć, ale trochę martwię się, że znów okres przyjdzie za szybko i nici z owulacji :/ Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa, że jednak pojawi się owulacja? Z czego może wynikać ból piersi, jeśli nie jest związany z owulacją ani nadchodzącą miesiączką?

Jaki brałaś lek na prolaktyne? Ja co prawda miałam podwyższona, ale nie bardzo jakoś i dostałam dostinex, ale przez wysoka dawkę spadło mi w ciągu trzech tygodni do poniżej normy. Lek dalej mam brać ale co 2 tygodnie pół tabletki.
    Co do bólu piersi to ciężko powiedzieć bo mnie nigdy nie bolały, nawet przed miesiączką.
    Jeśli chodzi o cykle to witam w klubie bo sama mam długie 34-37 dni. Myślałam, że będę mieć owulację w 20dc jak w poprzednich dwóch cyklach i już siałam tu na forum panikę 😂 dziś mam 23dc i dopiero chyba wyłapałam pik.. na moje i wasze oko chyba w końcu jest.
    Testuj dalej. Masz możliwość umówić się na monitoring w poniedziałek/wtorek?

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam pracę i lecę dziewczyny do mężulka, już mu powiedziałam, że ma czekać gotowy na mnie 🤣
    Boże oby to rzeczywiście był pik 🙏

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkat wrote:

A mierzysz może temperature dodatkowo?

• Ann35 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Właśnie skończyłam pracę i lecę dziewczyny do mężulka, już mu powiedziałam, że ma czekać gotowy na mnie 🤣
    Boże oby to rzeczywiście był pik 🙏

Mówiłam że nagle wejdzie pik 🥰🥰🥰
    Do dzieła kochana ❤️🤞🏻

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
  • snieżka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Jaki brałaś lek na prolaktyne? Ja co prawda miałam podwyższona, ale nie bardzo jakoś i dostałam dostinex, ale przez wysoka dawkę spadło mi w ciągu trzech tygodni do poniżej normy. Lek dalej mam brać ale co 2 tygodnie pół tabletki.
    Co do bólu piersi to ciężko powiedzieć bo mnie nigdy nie bolały, nawet przed miesiączką.
    Jeśli chodzi o cykle to witam w klubie bo sama mam długie 34-37 dni. Myślałam, że będę mieć owulację w 20dc jak w poprzednich dwóch cyklach i już siałam tu na forum panikę 😂 dziś mam 23dc i dopiero chyba wyłapałam pik.. na moje i wasze oko chyba w końcu jest.
    Testuj dalej. Masz możliwość umówić się na monitoring w poniedziałek/wtorek?

Nie brałam leku na zbicie prolaktyny, bo odstawiłam lek (Sulpiryd) przez który była podwyższona i po tygodniu już była w normie. Dziwne, że przez ten lek podskoczyła mi tak wysoki, bo aż prawie do 130, a ten lek przyjmowałam tylko tydzień 🙄 ale po teście na prolaktynę po obciążeniu widzę, że moja przysadka jest strasznie wrażliwa na niektóre leki.

Będę jeszcze robić testy i mam nadzieję, że pojawi się owulacja :) Do ginekologa jestem umówiona na czwartek, to może coś będzie widać na USG

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️
    🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
    🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum Travel
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
    efce9fa78a2a50cdfaad5a6e450490d5.png
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś ciężki dzień 🥴
    Wczoraj byliśmy na tym evencie , mega fajnie było, dzieciaki zadowolone.
    Postanowiłam z misiem wieczorem podrinkowac, a że mieliśmy mojego tatusia specyfik, to wypiłam 3 lekkie drinki i mnie poskładało 😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️ no szok
    Dziś na 14 miałam umówiony termin na sprzedanie auta z kupcem i ledwo do tego czasu zdarzyłam się ogarnąć fizyczne.
    Auto na szczęście sprzedane, w ciul za tanio ale w tym stanie ja się nie potrafiłam targować 😂 facet się 3 razy pytał czy wszystko ok bo jestem biała jak mąka 🤭

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka

b3298c0b914443c7c0cf1be09ab43cd4.png
‹‹ 355 356 357 358 359
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ