Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1382 85

    Wysłany: 17 stycznia, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    https://naforum.zapodaj.net/1d1a616221d3.jpg.html
    Kiedy moge się spodziewać owulki?

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
    STARANIA ZAWIESZONE
  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 17 stycznia, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Hej
    https://naforum.zapodaj.net/1d1a616221d3.jpg.html
    Kiedy moge się spodziewać owulki?
    Powtórz wieczorem i jutro ;) i zobaczysz jaki będzie

    Nadzieja28 lubi tę wiadomość

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1382 85

    Wysłany: 17 stycznia, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Powtórz wieczorem i jutro ;) i zobaczysz jaki będzie
    Wiesz ja mam Pcos i nie wiem na ile te testy są wiarygodne mam 11 dc dzisiaj

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
    STARANIA ZAWIESZONE
  • anka Autorytet
    Postów: 1904 514

    Wysłany: 17 stycznia, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Wiesz ja mam Pcos i nie wiem na ile te testy są wiarygodne mam 11 dc dzisiaj
    No to słyszałam akurat że przy pcos wychodzą pozytywy a owulacji nie było to strata kasy na nie tylko. Czemu nie pójdziesz na monitoring?

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7% ✔️
    Fragmentacja DNA 9%✔️
    MTHFR HOMO ❌
    PAI HETERO ❌
    05.2020 UŁAŃSKA
    Jajowody drożne .✔️
    cykle bezowulacyjne.❌
    DHEAS-O4 -584 (148-407) ❌
    Panel tarczycowy ✔️
    Homocysteina ponad 11 ❌
    Ferretyna 41,1 ✔️
    01.2021r-1 cykl z Clo +Ovitrelle-Była owulacja 🤩🍀
  • Nadzieja28 Ekspertka
    Postów: 1382 85

    Wysłany: 17 stycznia, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No to słyszałam akurat że przy pcos wychodzą pozytywy a owulacji nie było to strata kasy na nie tylko. Czemu nie pójdziesz na monitoring?
    Idę do lekarza dopiero w lutym bo przerwałam starania trzy i tak muszę iść do immunologa tak mnie kieruje lekarz a testy jak kiedyś robiłam to nie miałam pozytywnych a pocos mam wiec nie wiem robię testy od 3 dni i dopiero wczoraj pokazała się kreska druga ale jaśniejsza a dzisiaj już ciemniejsza

    Start 08.2018
    Clo ❌
    Lametta- ok, ciąży brak...✔️✖️
    Laparoskopia 12.2019 ✅
    Jajowody - drożne ✅
    Endomet. - Wykluczona ✅
    Hashimoto ❌, PCOS ❌,
    Tsh (skacze) ❌✅

    💊Letrox, Metformax 1500, Bromergon,
    💊Omega3, Q10+vit E, Pregna+, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy,

    🔺TOXOPLAZMA - BRAK✔️
    🔺Toxo Igg i igm - UJEMNY ✔️
    🔺Chlamydii i Vreaplazma- BRAK✔️

    🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero ❌,

    🔺KIR : Bx ✔️❌
    ✅OBECNE :
    2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS1, 2DS4del-22pz, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

    MĄŻ: Wszytakie badania ok✅
    Marzec 2020 -28dc beta 9 - 30dc beta 2🥺
    3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
    STARANIA ZAWIESZONE
  • Zielone.Slońce Autorytet
    Postów: 827 994

    Wysłany: 17 stycznia, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28,
    Moim zdaniem test nie jest jeszcze pozytywny ale lada moment może być. Tak jak koleżanka pisała, powtórz test wieczorem.
    Ja też mam PCOS ale u mnie testy owu pokrywają się z monitoringami. Z tym PCOS-em to różnie jest...
    Liczę na to, że u Ciebie to znak, że owu będzie na dniach 🙂

    Nadzieja28 lubi tę wiadomość

    Około 26cs + 1 rok, gdy mąż wyjeżdżał w delegacje 🇩🇪.
    👩 '92
    HSG 09.2019/ 12.2020- ✔️
    TSH (1,12-1,33)
    Hormony 4 dc- ✔️
    AMH 2020 - 5,09✔️
    PCOS ❌
    DHEAS - podwyższony ❌ ➡️pabi-dexa
    Laparoskopia + drożność 12.2020✔️
    Endometrioza 1st. (Drobne ogniska do 1mm)
    👨 '90
    Nasienie:
    V.2019 ✔️
    VII. 2020 HBA 89% ✔️
    X.2020 -spadek 🐛 ruchliwości ❌
    ➡️ suplementacja FertilMan PLUS, 🥜orzechy brazylijskie, maca
    1 IUI 26.09.20 🍷
    2 IUI 27.10.20 🍷- słabe nasienie 😔
    !!!! Rodzę w listopadzie 2021 🙏!!!!
  • Mama_malarka Debiutantka
    Postów: 10 7

    Wysłany: 17 stycznia, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/778538a19fd1.jpg.html

    https://naforum.zapodaj.net/2f371a7d1456.jpg.html

    Szukam jakiejś ewentualnej interpretacji powyższego. Ciemniejszy test z piątku, jaśniejszy z czwartku. We wtorek pęcherzyk 14mm, to d środy ból jajnika ( tego z pęcherzykiem) od czwartku lekko plamiłam, ale teraz już przeszło. Jest tutaj szansa na owu według Was? Dziś już test owu biały...

  • KoloroweLove Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 17 lutego, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pisze tu po raz pierwszy może któraś z was mi pomoże ponieważ zaczęłam przygodę z testami owu dopiero teraz czy któryś test jest pozytywny czy to jeszcze nie to? :)

    https://zapodaj.net/715a0e9872415.jpg.html

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 18 lutego, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze mi tu ktos odpowie dlaczego 6 dzien z rzedu paski na owu wychodza pozytywnie,nie mam pcos.

  • KoloroweLove Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 18 lutego, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno te testy mogą wykryć też ciążę zależy który dc :)

  • malwaxxx28 Koleżanka
    Postów: 31 15

    Wysłany: 19 lutego, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co myślicie o tym teście owu? Pozytywny czy jutro bedzie "bardziej" pozytywny?

    https://zapodaj.net/0b42f43669ffe.jpg.html

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 20 lutego, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoloroweLove wrote:
    Cześć pisze tu po raz pierwszy może któraś z was mi pomoże ponieważ zaczęłam przygodę z testami owu dopiero teraz czy któryś test jest pozytywny czy to jeszcze nie to? :)

    https://zapodaj.net/715a0e9872415.jpg.html


    Kolezanko co to za testy,ladnie pokazuja

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 20 lutego, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoloroweLove wrote:
    Podobno te testy mogą wykryć też ciążę zależy który dc :)


    Bardzo chcialabym, ja robie testy od 10 dnia cyklu dzisiaj jest 18 i dalej sa pozytywne, na ciaze to za wczesnie.

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 20 lutego, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwaxxx28 wrote:
    Hej dziewczyny, co myślicie o tym teście owu? Pozytywny czy jutro bedzie "bardziej" pozytywny?

    https://zapodaj.net/0b42f43669ffe.jpg.html

    Test jest pozytywny, ale sprawdz jeszcze rano

  • Marlon12 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 20 lutego, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiecie dlaczego kreski na testach wychodzą rano ciemniejsze a wieczorem jaśniejsze? Mimo że nie piję tyle samo czasu przed testem? Dzisiaj rano wyszedł taki, myślicie że to pozytyw? Wieczorem pewnie wyjdzie jaśniejsza, a jutro rano znowu ciemna. Którymi testami się kierować, z rana czy z wieczora?
    36dd974feedd.jpg

  • KoloroweLove Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 21 lutego, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Kolezanko co to za testy,ladnie pokazuja

    https://zapodaj.net/9b225d9c275b1.jpg.html takie zamawiałam ale ja dopiero zaczęłam przygodę z testami :)

  • KoloroweLove Znajoma
    Postów: 19 2

    Wysłany: 21 lutego, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka kolka wrote:
    Bardzo chcialabym, ja robie testy od 10 dnia cyklu dzisiaj jest 18 i dalej sa pozytywne, na ciaze to za wczesnie.


    To mamy też sam dzień cyklu dziś 19 ale też czekam z niecierpliwością u mnie też cały czas są kreski ale już jaśniejsze może podeślesz zdjęcie swoich? :)

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 21 lutego, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoloroweLove wrote:
    To mamy też sam dzień cyklu dziś 19 ale też czekam z niecierpliwością u mnie też cały czas są kreski ale już jaśniejsze może podeślesz zdjęcie swoich? :)

    U mnie teraz robia sie jasniejsze ale przez kilka dni byly ciemne, 15 lutego lekarka na USG podejrzewala cialko zolte, kazala zrobic progesteron,sama ciekawa jestem czy cos z tego bedzie, ja sie pomylilam u mnie jest 18 dc.

    https://zapodaj.net/184cf681725b6.jpg.html

    Jesli chodzi o 16 luty (wg nr na testach)to nie wiem czy nazwac to pikiem,poniewaz tester na drugi dzien zanieczyscil mi sie moczem od drugiego paska. Nigdy tak nie mialam zeby tyle dni pod rzad miec czerwone paski,zawsze trwalo to doslonie kilka dni wraz z paskami na ktorych sasek byl slaby.

    Ostatni pasek jest z dzisiaj 21 luty tylko nie zapisalam

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 21 lutego, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoloroweLove wrote:
    https://zapodaj.net/9b225d9c275b1.jpg.html takie zamawiałam ale ja dopiero zaczęłam przygodę z testami :)

    Zamawialas przez internet?

  • Lolka kolka Koleżanka
    Postów: 64 8

    Wysłany: 21 lutego, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 lutego wyszly mi takie paprotki z mikroskopu ovulacyjnego

    https://zapodaj.net/4274a4068dd12.jpg.html

‹‹ 63 64 65 66 67
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego