Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne a fertistim
Odpowiedz

Testy owulacyjne a fertistim

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agi96 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem tutaj nowa, dotychczas tylko zaglądająca 😃 staramy się aktualnie 5 miesiąc. Od początku robiłam testy owulacyjne i wychodziły poprawnie, tzn. Pozytywne były przez 1 do 2 dni w dniach faktycznie spodziewanej owulacji . Dwa miesiące temu dodałam do swojej suplementacji fertistim i od tamtej pory czyli w poprzednim oraz w tym cyklu testy nie wychodzą pozytywne wcale. Mam objawy owulacji - śluz, bóle owulacyjne, w poprzednim miesiącu też robiłam z krwi progesteron ok 8 dpo i wyszedł 19,17 ng/ml. Czy któraś z was miała podobnie? Nie wiem czy to normalna oznaka czy raczej powinnam odstawić fertistim?

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    6 cs o pierwsze 👶🏽

Cykle owulacyjne ✅
    Tarczyca ✅
    Progesteron 8 DPO 19,17 ng/ml
    FSH 3.11, LH 5.86
    Insulina 8,77 μU/ml
    Prolaktyna❗️
    AMH 6,58 ⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ