Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację To owulacja?
Odpowiedz

To owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) może któraś z was jest w stanie wyjaśnić mi dlaczego tak się dzieje, a może któraś miala tak samo?

Mam problem z wyznaczeniem owulacji. Zwykle cykle 30-35 dni, pęcherzyki pękają nie wcześniej niż 19 dc.

Ostatnio byłam w 20 dc na monitoringu, brak pęcherzyka dominującego, brak ciałka żółtego, obecny minimalny płyn w jamie Douglasa, dr nie był w stanie określić czy to cykl bezowulacyjny (podejrzenie pco) czy owulacja odbyła się dopiero co. Temperatura wzrosła 23 dc. Test owulacyjny wyraźnie negatywny. Sucho jak na pustyni.

Za to od 24 do 26 dc pojawil się ładny śluz płodny, do tego piękne dwie kreski owulaka. Temp. dalej w okolicy 37 st. Miesiączka przyszła w 32 DC.

No i bądź tu człowieku mądry kiedy była ta owulka 🤔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ