X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację To owulacja?
Odpowiedz

To owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) może któraś z was jest w stanie wyjaśnić mi dlaczego tak się dzieje, a może któraś miala tak samo?

Mam problem z wyznaczeniem owulacji. Zwykle cykle 30-35 dni, pęcherzyki pękają nie wcześniej niż 19 dc.

Ostatnio byłam w 20 dc na monitoringu, brak pęcherzyka dominującego, brak ciałka żółtego, obecny minimalny płyn w jamie Douglasa, dr nie był w stanie określić czy to cykl bezowulacyjny (podejrzenie pco) czy owulacja odbyła się dopiero co. Temperatura wzrosła 23 dc. Test owulacyjny wyraźnie negatywny. Sucho jak na pustyni.

Za to od 24 do 26 dc pojawil się ładny śluz płodny, do tego piękne dwie kreski owulaka. Temp. dalej w okolicy 37 st. Miesiączka przyszła w 32 DC.

No i bądź tu człowieku mądry kiedy była ta owulka 🤔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ