X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację To owulacja?
Odpowiedz

To owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) może któraś z was jest w stanie wyjaśnić mi dlaczego tak się dzieje, a może któraś miala tak samo?

Mam problem z wyznaczeniem owulacji. Zwykle cykle 30-35 dni, pęcherzyki pękają nie wcześniej niż 19 dc.

Ostatnio byłam w 20 dc na monitoringu, brak pęcherzyka dominującego, brak ciałka żółtego, obecny minimalny płyn w jamie Douglasa, dr nie był w stanie określić czy to cykl bezowulacyjny (podejrzenie pco) czy owulacja odbyła się dopiero co. Temperatura wzrosła 23 dc. Test owulacyjny wyraźnie negatywny. Sucho jak na pustyni.

Za to od 24 do 26 dc pojawil się ładny śluz płodny, do tego piękne dwie kreski owulaka. Temp. dalej w okolicy 37 st. Miesiączka przyszła w 32 DC.

No i bądź tu człowieku mądry kiedy była ta owulka 🤔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ