X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację To owulacja?
Odpowiedz

To owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) może któraś z was jest w stanie wyjaśnić mi dlaczego tak się dzieje, a może któraś miala tak samo?

Mam problem z wyznaczeniem owulacji. Zwykle cykle 30-35 dni, pęcherzyki pękają nie wcześniej niż 19 dc.

Ostatnio byłam w 20 dc na monitoringu, brak pęcherzyka dominującego, brak ciałka żółtego, obecny minimalny płyn w jamie Douglasa, dr nie był w stanie określić czy to cykl bezowulacyjny (podejrzenie pco) czy owulacja odbyła się dopiero co. Temperatura wzrosła 23 dc. Test owulacyjny wyraźnie negatywny. Sucho jak na pustyni.

Za to od 24 do 26 dc pojawil się ładny śluz płodny, do tego piękne dwie kreski owulaka. Temp. dalej w okolicy 37 st. Miesiączka przyszła w 32 DC.

No i bądź tu człowieku mądry kiedy była ta owulka 🤔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ