Torbiel na jajniku czy cos z tego będzie?
-
Witam. Czy majac torbiel na jajniku pecherzyk moze peknac i dojdzie do owulacji? Wczoraj bylam na monitoringu i gin mowil ze wczoraj albo przedwczoraj juz powinien peknac. Testy owulacyjne tez dopiero kreska ciemnieje z dnia na dzien. Skoku tez jeszcze nie bylo. Wczoraj byl 15 dzien cyklu cykle mam 31,32 dniowe. Torbiel byla na 2 cm mowil ze mala wiec na razie do obsereacji. I mam przyjsc jak dostane okres zeby zobaczyc co i jak. Czy przy torbieli jest szansa na zajscie w ciaze i co za tym idzie peknie pecherzyk?
-
O torbieli na jajniku mówi się dopiero kiedy ma powyżej 4cm średnicy.
Jest szansa na ciążę. Nie napisałaś jak duży był pęcherzyk. -
Pęcherzyk jest w jajniku, a cysta/torbiel poza nim.
-
No ale ma to wplyw na pekniecie pecherzyka? Moze przez to pecherzyk nie peknac? Ja jestem poczatkujaca z monitoringiem dlatego przepraszam za glupie pytania;) wiem tylko tyle, ze jak bylam na wizycie to pecherzyl mial peknac dzien wczesniej lub w dzien wizyty. A skoku dalej u mnie brak. Testy owu tez caly czas jasniejsza kreska.
-
Nie pęka raczej przez zaburzenia hormonalne. A ile miał pęcherzyk?
-
No wlasnie tego niewiem;/ bo jak uslyszalam ze mam torbielke to odrazu mysli gdzie indziej i nie spytalam nawet. Ale jesli mial juz peknac to pewnie z 2cm mial. Dzis jest 19dc i dalej nic. W tamtym czasie co mial peknac to nawet sluzu nie bylo teraz jakby dopiero dzis sie sluz pojawil plodny i test owu jakby juz prawie takie same kreski. To sie gubie. Bo pecherzyk to juz pewnie gigant jest.
-
nick nieaktualny
-
Ja na monitoringu byłam u dwóch lekarzy, w pierwszy dzień u jednej lekarki - powiedziała że mam pęcherzyk na prawym jajniku o wielkości około 2,3 cm, jak dziś nie pęknie to jutro pregnyl.
Na drugi dzień poszła najpierw do innej i powiedziała mi że mam na jajniku torbiel krwotoczną, więc mówię jej że wczoraj byłam na monitoringu i że powiedziano mi że to pęcherzyk, poszłam po tej wizycie znów do lekarki z wczoraj i powiedziała że pęcherzyk ma 2,5 cm i dajemy pregnyl bo pęcherzyk nie pękł. We wtorek idę sprawdzić co i jak. Kto miał racje i co to dla mnie oznacza? hm.... czy jest jeszcze szansa na ciążę w tym cyklu?Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
Witam, ja również mam torbiel na jajniku, która najprawdopodobniej zrobiła się po obumarłej ciąży w 8 tyg, którą miałam w sierpniu. W październiku podczas badania, dowiedziałam się, że mam torbiel 5 cm, dostałam luteinę, ponieważ przez 8 tyg po łyżeczkowaniu nie miałam okresu, po 2 tyg dostałam miesiączkę, nastepne usg pokazało, że torbiel się zmniejszyła do 2cm, ale nadal jest. Czy któraś z Was miała torbiel, która się wchłonęła lub udało się Wam zajść w ciążę mając torbiel?nika77
-
nika77 wrote:Witam, ja również mam torbiel na jajniku, która najprawdopodobniej zrobiła się po obumarłej ciąży w 8 tyg, którą miałam w sierpniu. W październiku podczas badania, dowiedziałam się, że mam torbiel 5 cm, dostałam luteinę, ponieważ przez 8 tyg po łyżeczkowaniu nie miałam okresu, po 2 tyg dostałam miesiączkę, nastepne usg pokazało, że torbiel się zmniejszyła do 2cm, ale nadal jest. Czy któraś z Was miała torbiel, która się wchłonęła lub udało się Wam zajść w ciążę mając torbiel?
Nika- ja miałam torbiel 6cm prawie, ale u mnie prawdopodobnie pękła, bo nie było jej 3 doby później. Jak zaszłam w ciążę też miałam równocześnie torbiel i wchłonęła się samoistnie. Co drugi cykl u mnie tworzyły się praktycznie torbiele i dorastały spore, ale ostatecznie nigdy nie musiałam z nimi nic robić. Jak jest 2 cm to naprawdę już malutka, wchłonie się pewnie po @ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Trochę odświeżę wątek:-) poprzedni cykl miałam stymulowany, jednak nie doszło do owulacji, z pęcherzyka powstała torbiel. Dziś gin powiedział, ze sie wchłania, jest mniejszy niż był 11 dni temu (aktualnie 22x13, @ będzie za jakieś 3 dni) i zalecił kolejną stymulację. Myślicie, ze powinnam zaczekać jeden cykl zeby miec pewność że torbiel sie wchłonęła, czy od razu startować ze stymulacja?
-