X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację W poszukiwaniu owulacji oraz żel conceive plus
Odpowiedz

W poszukiwaniu owulacji oraz żel conceive plus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zagmatwana Znajoma

Wysłany: 5 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Z mężem jestem w związku od 8 lat (ja 27 on 29)nigdy do tej pory nie staraliśmy się jakoś o dziecko, twierdziliśmy że samo jakoś przyjdzie, nigdy się nie przejmowałam kalendarzykiem czy aby się zabezpieczyć, w listopadzie 2018 okazało się że jestem w 5 tyg ciąży którą niestety po w 6.5 tyg poroniłam(ciąża pozamaciczna) teraz przyszło na myśl... halo ? 8 lat bez zabezpieczeń i tylko 1 ciąża? Teraz wzięliśmy sprawę poczęcia dziecka na poważnie... mąż zauważył że myjąc się myję również pochwę w środku żelem intymnym... również po każdym stosunku... aby być czystą... mąż zaczoł zaraz szukać w internecie... okazuje się że mogłam tym niszczyć plemniki jak i swoja naturalną florę bakteryjna... nigdy też nie kontrolowałam swoich cykli pod względem owulacji... moje cykle są raczej regularne i wąchają się w okolicach 29-33 dni moja ostatnia miesiączką zaczęła się 28.09.2020 skończyła się 02.10.2020 w wrześniu cykl wyszedł aż 35 dni... chcemy używać w tym cyklu żelu conceive plus, bo ja nigdy nie byłam jakoś wilgotna przeważnie trzeba było się wspomagać, zakupiliśmy tubki po 4mg lecz nie bardzo wiemy jak tego używać ? kiedy zacząć ? ile będzie trwał mój aktualny cykl ? Nie chcemy przedobrzyć, planujemy się kochać co 2 dni i leżakować z nasieniem w środku po stosunku dłuższą chwilę... za każde wskazówki będę bardzo wdzięczna... pozdrawiam

• Zagmatwana Znajoma

Wysłany: 5 października 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oraz moja ostatnia miesiączka była dziwna, mało bolesna przeżyłam ją bez tabletek przeciw bólowych i spóźniona o około 4 dni... dodatkowo pojawił się wodnisty śluz, krwawienie było normalne

• Zagmatwana Znajoma

Wysłany: 5 października 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19.10 mam wizytę u ginekolog... to już będzie raczej po owulacji oraz próbach...

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagmatwana wrote:
    Witam. Z mężem jestem w związku od 8 lat (ja 27 on 29)nigdy do tej pory nie staraliśmy się jakoś o dziecko, twierdziliśmy że samo jakoś przyjdzie, nigdy się nie przejmowałam kalendarzykiem czy aby się zabezpieczyć, w listopadzie 2018 okazało się że jestem w 5 tyg ciąży którą niestety po w 6.5 tyg poroniłam(ciąża pozamaciczna) teraz przyszło na myśl... halo ? 8 lat bez zabezpieczeń i tylko 1 ciąża? Teraz wzięliśmy sprawę poczęcia dziecka na poważnie... mąż zauważył że myjąc się myję również pochwę w środku żelem intymnym... również po każdym stosunku... aby być czystą... mąż zaczoł zaraz szukać w internecie... okazuje się że mogłam tym niszczyć plemniki jak i swoja naturalną florę bakteryjna... nigdy też nie kontrolowałam swoich cykli pod względem owulacji... moje cykle są raczej regularne i wąchają się w okolicach 29-33 dni moja ostatnia miesiączką zaczęła się 28.09.2020 skończyła się 02.10.2020 w wrześniu cykl wyszedł aż 35 dni... chcemy używać w tym cyklu żelu conceive plus, bo ja nigdy nie byłam jakoś wilgotna przeważnie trzeba było się wspomagać, zakupiliśmy tubki po 4mg lecz nie bardzo wiemy jak tego używać ? kiedy zacząć ? ile będzie trwał mój aktualny cykl ? Nie chcemy przedobrzyć, planujemy się kochać co 2 dni i leżakować z nasieniem w środku po stosunku dłuższą chwilę... za każde wskazówki będę bardzo wdzięczna... pozdrawiam
    polecam wisiołek to sa takie tabletki wspomagajace sluz bierze sie od 1 dc do prewaznie 12 dc 1 tab(do owulacji, ni mozna dluzej bo powoduje skurcze macicy. Co do zeli do higeny nie stosuje bo zawsze mam po nich uczulenie.... poleccam dobra klinike i moni owulacji o ile jest albo tabletki na jej wywolanie raz wszzystkie niezbedne badania hormonale.

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ