X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wrażliwe piersi po owulacji /dłuhie karmienie piersią
Odpowiedz

Wrażliwe piersi po owulacji /dłuhie karmienie piersią

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może podpowiecie.
    Karmiłam dziecko 1.5 roku. Cykle regularne 27 28 dni. I po owulacji do dnia okresu mam wrażliwe piersi! Ale to baaardzo. Czy to jest normalne?

(Owulacje niemonitorowane. Domyślam się pp kłuciu jajnika. )

Kiedy wykonuje sie badanie prolaktyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to ciąża?:) badanie prolaktyny w dowolnym dniu cyklu ;)

• Yanadis Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem w tym cyklu od owulacji ledwo mogę dotknąć sutki i tez się zastanawiam co jest tego przyczyna bo wcześniej nie przypominam sobie żebym tak miała

Yanadis
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam od porodu. Wiem, że tak mam do okresu. Ale czy to za wysoka prolaktyna po tym karmieniu długim? Przed ciążą pierwszą miałam prolaktynę ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji często bolą.piersi bo wzrasta progesteron :) tu może byc przyczyna :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ