X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wyznaczanie dni płodnych i owulacji
Odpowiedz

Wyznaczanie dni płodnych i owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem tu nowa i potrzebuję pomocy. Moje cykle wahają się między 26 a 29 dni, niby niewiele, a jednak mam problem z obliczeniem dni płodnych i owulacji. Czekam na poracy i pozdrawiam:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczanie nie jest za dobrym pomysłem.. nawet na podstawie dokładnych obserwacji, mierzenia tempki, testów owulacyjnych i regularnych cykli przez kilka miesięcy pewności nie ma nigdy.. Nawet ostatnio na monitoringu gin nie stwierdził mi owulki, ale stwierdził, że miał już taką pacjentkę ostatnio i wróciła w ciąży zaraz... :) więc obserwuj śluz, zgodnie z kalendarzem i rób wykres, rób notatki i po jakimś czasie wyciągniesz wnioski odnośnie twojego cyklu i uda się wtedy określić zakres dni płodnych. Możesz się wspomóc testami owulacyjnymi.

Anka83 lubi tę wiadomość

• Anka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:-) No właśnie planuję zacząć sprawdzać za pomocą testów owulacyjnych. Obserwowałam śluz, próbowałam wyznaczyć owulację i dni płodne za pomocą różnych kalkulatorów i kilka razy niby wyznaczyłam te dni, ale niestety z marnym skutkiem...Mam córcie,niedawno skończyła 4 latka i kiedy z mężem staraliśmy się o nią, udało się praktycznie za pierwszym razem. A teraz jakoś ciężko to idzie...

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka83 wrote:
    Dzięki za odpowiedź:-) No właśnie planuję zacząć sprawdzać za pomocą testów owulacyjnych. Obserwowałam śluz, próbowałam wyznaczyć owulację i dni płodne za pomocą różnych kalkulatorów i kilka razy niby wyznaczyłam te dni, ale niestety z marnym skutkiem...Mam córcie,niedawno skończyła 4 latka i kiedy z mężem staraliśmy się o nią, udało się praktycznie za pierwszym razem. A teraz jakoś ciężko to idzie...

Te kalkulatory to wiesz.. takie uproszczenie dość znaczne. Spróbuj z testami, to metoda dla mniej zdyscyplinowanych - u mnie się lepiej sprawdza ;) Chociaż efektów nie ma, ale to bardziej złożona sprawa. Pamiętaj tylko, że test to zapowiedź owulacji, a niej potwierdzenie. Potwierdzeniem jest ciąża ;) Jakbyś dała radę przy okazji mierzyć temp. albo wpisywać obserwacje śluzu to miałabyś większe prawdopodobieństwo wycelowania. Nie stresujcie się, na pewno się uda :)

Anka83 lubi tę wiadomość

• Anka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa:-) Z tymi kalkulatorami, to zdaję sobie sprawę, że nie do końca są wiarygodne. Śluz obserwowałam, kłucie w jajniku było, a jednak nie udało się. Z tym mierzeniem temperatury, to u mnie kiepsko:-> Chyba zdecyduje się na testy owulacyjne:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ